Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný koláč s drobenkou z krupice

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: forma o průměru 24 cm

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie289 152 kJ /
69 109 kcal
Bílkoviny547,00 g
Tuky551,60 g
Vláknina3 514,30 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 4,52 g
Sůl0,00 g
Sacharidy13 731,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Náplň: Do kastrolu dáme citronovou šťávu a jablka nakrájená na kousky, promícháme. Přidáme cukr, skořici a máslo. Jablka vaříme za občasného míchání, dokud nejsou rozvařená na pyré a většina tekutiny se vypařila. Pyré odstraníme z ohně a necháme ho částečně vychladnout. Krok 2: Drobenka: Všechny suroviny společně vypracujeme na drobenku. Krok 3: Těstem vyložíme formu o průměru 24 cm, přesahující kousky těsta ořízneme. Těsto ve formě propícháme vidličkou, položíme na něj pečící papír, na papír nasypeme luštěniny a těsto dáme zapéct 10 minut do předehřáté trouby na 180°C. Odstraníme papír s luštěninami a těsto dáme ještě na 10 minut péct. Krok 4: Po upečení necháme asi 10 minut vychladnout, pak předpečené těsto naplníme jablkovým pyré a povrch posypeme drobenkou. Pečeme asi 25-30 minut na 180 °C, dokud není vršek koláče zlatavé barvy.

Zveřejněno 14. 3. 2016

Poznámka autora Miquel

Koláč můžeme podávat teplý nebo studený.

Skvěle ho doplňuje vanilková zmrzlina nebo šlehačka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný koláč s drobenkou z krupice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nk7R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný koláč s drobenkou z krupice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nk7R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Jana Remková: Luštěniny, v mém případě cizrna, se můžou použít na pečení opakovaně. Po upečení je nechám vychladnout a pak je dám zpátky do uzaviratelné sklenice ;-) používám je jen na pečení.

Miquel:
Dnes jsem použil žmolenku podle tohoto rcp:-)
No, chutnala, chutnala... :yes:

Krásný moučník a určitě bych to nějak vymyslela i pro sebe. Už tolikrát jsem se chtěla zeptat u těhle receptů, ale bylo mi to blbé. Ty luštěniny pak asi vyhodíme, že?? Jako nemyslím, že by se měly přidat do buchty, jen jestli jsou pak ještě použitelné:-8

Tématické fráze:
jablecny koláč s drobenkou, rozvařená jablka na koláče, koláč z krupice, jablečný koláč z krupice, jablecny kolac, koláč z krupicky, jablečný koláč z krupičky, jablečný koláč s krupicí, drobenkový koláč s jablky, drobenkovy jablečný koláč, rozvařená jablka na koláč, drobenka z krupicky, drobenka s krupicky, drobenka cukr krupice, jablecny kolac s krupice, recepty z krupice, krupice do kolace, koláče z krupice, koláč s jablky, drobenka krupicky

Suroviny:
těsto křehké, jablko, šťáva citronová, cukr, skořice mletá, máslo, krupice, cukr, máslo, skořice mletá

Přidat fotografie receptu