Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Crostini se 7-minutovým vejcem a ančovičkami

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Madla Novak Madla Novak

Náročný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie34 502 kJ /
8 246 kcal
Bílkoviny778,62 g
Tuky558,68 g
Vláknina10,28 g
Cholesterol 2,14 g
Sodík 97,70 g
Sůl244,15 g
Sacharidy24,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vroucí vody s trochou soli či pár kapkami octa dejte vařit vejce (opatrně je tam vložte lžící, ať neprasknou). Nastavte si kuchyňský budík na 7 minut a vařte na mírnějším výkonu sporáku. Pokud budete vařit vejce vyndaná přímo z ledničky, tak k době varu přidejte 1 minutu navíc. Krok 2: Filátka ančoviček vyndejte z olivového nálevu, opláchněte pod tekoucí vodou a dejte osušit na papírovou utěrku. Ančovičky budou mít méně intenzivní slanost než obvykle. Krok 3: Mezitím si každý krajíc chleba z obou stran potřete olivovým olejem a dejte péci buď pod gril nebo na suchou pánev. Já jsem využila starou litinovou pánev s vroubkováním kvůli vizuálnímu efektu - i oči se potřebují najíst, že? Pečte crostini na středním výkonu z každé strany cca 3 minuty. Po vyjmutí z pánve každou stranu topinky potřete rozpůleným stroužkem česneku. Kdo to má raději, tak krajíc chleba přepůlí nožem, bude se to pak lépe konzumovat. Dejte crostini stranou. Krok 4: Mezitím máte uvařená vejce, která po sedmi minutách varu dejte pod tekoucí studenou vodu na cca 1 minutu. Pak je oloupejte a rozpůlená či rozdrobená přemístěte do mističky. Žloutky budou lehce tekuté, ale bílky krásně pevné - sedmiminutová vejce jsou konzistencí blízko vajíčku na hniličku, ale pevnější. Vajíčka rozmačkejte a promíchejte vidličkou se zakysanou smetanu a dijonskou hořčici, osolte a opepřete podle vaší chuti. Krok 5: Crostini (čili topinky) se 7-minutovým vejcem a ančovičkami jsou tímto v podstatě hotové! Teď už stačí na každou topinku nanést hojnou vrstvu vaječné směsi, ozdobit filátky ančoviček a zeleného salátu. Kdo ančovičky nerad nebo je doma zrovna nemá, tak je prostě na vaječnou směs nepřidá...ale je to věčná škoda, neb právě ty ančovičky dodávají tomuto jídlu neuvěřitelně dobré aroma a zdaleka ne tak silné, jak by se všeobecně dalo předpokládat.

Zveřejněno 19. 3. 2016

Poznámka autorky Madla Novak

Více inspirací, receptů, povídání i fotek najdete u mne na webu www.korenizivota.com

tento konkrétní recept je zde: http://www.korenizivota.com/crostini-s-vejcem-anco...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crostini se 7-minutovým vejcem a ančovičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/54KB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crostini se 7-minutovým vejcem a ančovičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/54KB

Marie

Komentáře (10)

hosta: díky :yes: ale nechám to tak, jak to je :-K

Madla Novak: nee, žádná velká, jen pár překlepů:-))(můžeš srovnat s originálem na blogu - pokud jsi kopírovala odtamtud) - maličkosti;-):yes:

spagetka::yes: tvého názoru si vážím:yes: Nicméně program, ve kterém recepty tvořím pro svůj blog v originálu mi nedovolil delší nadpis právě s topinkami v závorce-měla jsem to tam, neb SEO vykazovalo špatnou viditelnost a dohledatelnost právě kvůli délce názvu. Recepty píšu na mezinárodní blog, dívají se na ně lidé z celého světa a tak tam zůstanou crostini. I v rodné hroudě bude třeba se načiti novým názvům... Receptů na crostini (mimo TOPky) existují doslova desítky i českém jazyce, tak si pojďme rozšířiz horizonty ;-) Každý si může recept zde zkopírovat a uložit do svých souborů se svým vlastním názvem.:-K

Recept se mi líbí, pod tímto názvem si ho také nezapamatuju a myslím, že v množství receptů v kategorii Bezmasá jídla se zaručeně ztratí, když bych hledala podle kategorie. Madlo, není to škoda, ty nechceš, aby tvůj recept někdo zkusil? Sama v závěru píšeš: "Crostini (čili topinky)", kdybys dala ty topinky i třeba jen do závorky v názvu, pokud chceš mít na prvním místě své pojmenování, už by to vyhledavač našel. Zvaž to, samozřejmě, že je to na tobě.
Teď jsem hledala tu na topkách, je pravda, že už tu jeden recept s tímto názvem je, samozřejmě úplně jinak, ale je tu: Crostini s hruškou, octem Balsamico a modrým sýrem
Recept ráda zkusím, ančovičky moc rádi ;-):-p:yes: A povedla se jedna věc: 1.věta, že si název nezapamatuju, už neplatí, tím, že jsem hledala, o co přesně jde, tak už si ho pamatovat budu ;-);-);-):-D:-D:-D

Madla Novak: to určitě, každý si pojmenuje svůj recept podle svého, ale musím Ti oponovat - název je podstatný a hodně důležitý při hledání receptu.
:-S Na tento si po delším čase sice asi vzpomenu, ale na název nikoliv a pod topinkami nebo toastem ho nenajdu.

hosta:..asi mi něco uniklo...,,,?? gramatická chyba..? :-K

Nadja: říkat tomu může každý jak chce Naj)djo :-K já žiji v zahraničí a tady tomu doma prostě říkáme crostini;-) hlavní je fakt, zda to chutná...název je nepodstatný:-8

Madla Novak: proč to nemohou být prosté české "Topinky se 7-minutovým vejcem a ančovičkami" :-?

Petra: při aktivaci byly chyby opraveny;-)

Recept je pěkný a zajímavý. Ančovičky já nerada, původně jsem si myslela že je na pečivu kus hovězího masa, takže za sebe dám roastbeef. Jenom dvě drobnosti-"panenský" a "brunch" :) Písmenka se zakutálela nebo přikutálela.... :-)

Tématické fráze:
recepty s ančovičkami, crostini se spenatem, sedmiminutové vejce, recept s ancovickama, vajicka a ančoviček, recepty z z ančoviček

Suroviny:
chléb, vejce, česnek, olej olivový, ančovičky v oleji, hořčice dijonská, smetana zakysaná, polníček, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu