Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaný květák s jemnou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie847 kJ /
202 kcal
Bílkoviny3,00 g
Tuky11,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 43 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy7,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák omyjeme a uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Poté ho vyjmeme a necháme vychladnout. Krok 2: V kastrolu si připravíme jíšku z másla a mouky. Krok 3: Přidáme víno a vývar z květáku (tolik, kolik chceme omáčky a tolik, kolik jste připravili jíšky). Provaříme. Krok 4: Pak už můžeme dát květák na gril. Krok 5: Před dohotovením dáme do omáčky sýr, necháme rozpustit a nakonec smetanu a už nevaříme. Necháme zhoustnout a odstavíme. Krok 6: Podáváme s grilovaným květákem a rýží. Sypeme semínky chilli a petželkou.

Zveřejněno 20. 3. 2016

Poznámka autorky terezicka1

Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný květák s jemnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/70Vj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný květák s jemnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/70Vj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
květák na grilu, grilovaný květák, květák recept, květák gril, grilovany kvetak recept, květák se sýrovou omáčkou a pohankou, květák na gril, květák gril recept, omáčka kvetak s ryzi, květák recepty, hlavička z květáku, kvetak s ryzi a omackou

Suroviny:
květák, sůl, pepř bílý, chilli, mouka, květák, smetana, víno bílé, sýr chedar

Přidat fotografie receptu