Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněné vlašské ořechy

Z vlašských ořechů můžeme jednoduše připravit výbornou pochutinu, kterou si vychutnáme se sklenkou vína. Křupavé pečené ořechy zajímavě kombinují sladkou a slanou chuť a příjemně voní po skořici.

Hodnocení receptu je 4,6 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Severinka Severinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 265 kJ /
2 214 kcal
Bílkoviny43,43 g
Tuky162,53 g
Vláknina15,01 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,29 g
Sůl5,63 g
Sacharidy136,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ořechy promícháme s bílkem, pak přidáme ostatní ingredience a znova dobře promícháme. Krok 2: Na plech položíme pečicí papír a na něj směs ořechů a koření. Krok 3: Pečeme 15-20 minut na 180 °C.

TIP: Jak louskat vlašské ořechy

Zveřejněno 23. 3. 2016

Poznámka autorky Severinka

Tento recept jsem si přinesla z dnešní oslavy od kamarádky. Ač se vám budou zdát ingredience spolu divné, vězte, že to bylo moc dobré a stále nám šla ruka do misky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné vlašské ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Nzo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné vlašské ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Nzo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Velmi zajímavé, vyzkouším :-)

Spíš než cukr, přidat víc grilovacího koření

spagetka:ale tohle bylo spíše měkší, jen to křuplo, když jsi se zakousla;-);-):-)):-)):-))

Mirka, zaujímavé orechy. Musím vyskúšať. ;-)

Severinka: magdalenka: Děvčata, asi jo, to bude ono ;-):yes:

magdalenka:jo myslím, že byly a pěkně jsme si o ně rozdíraly jazyky:-D:-D:-D:-D

spagetka: a neboli to arašidy v červenej cukrovej brčkavej kruste?

spagetka:no právě s tou kategorií si nejsem jistá, nebylo to sladké spíše do slana, ta sůl a grilovací koření ten cukr "přeprala", byla to dobrá pochoutka k vínu, spíše jsem váhala slané pečivo - i když to pečivo taky není:-)):-)):-)):-))

Mně to moc připomíná pochoutku z dětství, byly to sladké oříšky (už si nevzpomenu na druh, vlašáky, lískáče... nevím), byly jako by v ozdobné kudrnaté cukrové krustě, byly menší a mám dojem, že barva byla nějak do fialova, do hněda - trošku i ta barva na fotce mi tu vzpomínku navodila... starší si určitě vzpomenou, dnes se už asi nedělají.
Vlašáků mám ještě dost, zkusím, jen mi tam nějak nesedí to grilovací koření - asi zkusím část s ním a část bez něj, ale líbí se mi to;-):-p:yes:
Jo a Miru, nehodilo by se to spíš do moučníků a podkategorie Drobné? Nebo do Sladkého?

Tématické fráze:
vlašské ořechy recepty, vlašské ořechy v cukru recept, recepty z vlašských ořechů, pražené vlašské ořechy recept, vlasske ořechy na slano, vlašské ořechy v cukru, recepty s vlašskými ořechy, pražené vlašské ořechy, pečené vlašské ořechy, slane vlašske orechy, pražené vlašské ořechy v medu, vlasske orechy recept, slané vlašské ořechy recept, pražené vlašské ořechy slané, vlašské ořechy na sladko, vlasske orechy v bilku, pražené vlašské ořechy v cukru, co s vlašskými ořechy, vlašské ořechy slané, prazene vlašské ořechy recepty

Suroviny:
ořechy vlašské, bílek, cukr, cukr skořice, sůl, koření grilovací

Přidat fotografie receptu