Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelný "vlašák"

Vlašský salát je klasika z minulých let, kterou si s oblibou dopřáváme i dnes. Domácí je nepochybně chutnější než kupovaný, nicméně pokud chcete změnu, vyzkoušejte varianci podle našeho receptu, kde jsme brambory nahradili zelím.

Hodnocení receptu je 5,0 (68×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 479 kJ /
2 265 kcal
Bílkoviny124,64 g
Tuky156,55 g
Vláknina31,66 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 9,84 g
Sůl24,14 g
Sacharidy74,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí a cibuli nakrájíme na drobno. Šunku a sýr na kousky. Krok 2: Hrášek necháme okapat a vše spojíme se zelím. Majonézu, smetanu a hořčici smícháme. Krok 3: Společně promícháme a dochutíme. Necháme vychladit. Hodí se třeba na chlebíčky nebo jen tak s pečivem.

TIP: Co z kysaného zelí

Zveřejněno 25. 3. 2016

Poznámka autorky mika59

Zdroj: Regionální recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný "vlašák"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/olnK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný "vlašák"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/olnK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Právě jsem tento salát dokončila.Musím uznat že je velice dobrý.Dokážu si představit jeho vylepšení i třeba kouskem nastrouhaného křenu.

:yes:Moc dobry salat,děkuji:yes::yes::yes::yes::yes:

janatka: Děkuji jsem ráda že chutnal..:-K

Moc děkuji za tento recept. Připravovali jsme ho na soutěž o zelí a sklidil veliký úspěch. Tímto se omlouvám, že jsem ho dnes použila jako svůj do soutěže. Jinak recept jsem už předala dalším nadšeným strávníkům.;-)

Tak tenhle salár mě zaujal, určitě vyzkouším :-p

já to dělala i ze sterilovaného zelí a bylo to dle strávníků ještě lepš))))))))))))))doporučuji
:yes:

Nemaje hrášku jsem dal kukuřičku a taky byla dobrá:-8

Pavlína Beníšková 20. 5. 2016 12:38
Taky jsem zkoušela a byl moc výborný (y) :-):yes::yes:

Včera jsem dělala - výborná mlska :-p!

Zajímavý recept:yes:

vyzerá chutne..určite vyskúšam

Tomas Dudacek: Jé Tomáši děkujíí moc ;-);-):-K

Tomas Dudacek 30. 3. 2016 17:16
Dostavam stale tyto recepty a obdivuji napaditost Tento je take perfektni a hlavne je to velice lehka krme...:-):yes:

Tématické fráze:
vlašák z kysaného zelí, vlašák se zelím, salár z kysanohé zelí, salát z marinovaného zelí s křenem a majonézou recept, recept na vlasak, vlašák ze sterilovaného se zelím, salat vlasak, vlašak z k y saneho zeli, zelný...vlasak, vlasák s kysaného zelí, zelí jako vlašák, marinovaný salát ze zelí, marinovaný zelný salát, vlašák recept, zelový vlašák, vlašák s kyselého zelí, vlasak ze kysaného zelí, zelný chlebíček recept, nejlepsi vlašák, zelnyvlasak

Suroviny:
zelí kysané, vejce, šunka, sýr tvrdý, hrášek sterilovaný, cibule, majonéza, smetana zakysaná, hořčice, sůl, pepř mletý, cukr

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu