Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelný "vlašák"

Vlašský salát je klasika z minulých let, kterou si s oblibou dopřáváme i dnes. Domácí je nepochybně chutnější než kupovaný, nicméně pokud chcete změnu, vyzkoušejte varianci podle našeho receptu, kde jsme brambory nahradili zelím.

Hodnocení receptu je 5,0 (66×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 479 kJ /
2 265 kcal
Bílkoviny124,64 g
Tuky156,55 g
Vláknina31,66 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 9,84 g
Sůl24,14 g
Sacharidy74,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí a cibuli nakrájíme na drobno. Šunku a sýr na kousky. Krok 2: Hrášek necháme okapat a vše spojíme se zelím. Majonézu, smetanu a hořčici smícháme. Krok 3: Společně promícháme a dochutíme. Necháme vychladit. Hodí se třeba na chlebíčky nebo jen tak s pečivem.

TIP: Co z kysaného zelí

Zveřejněno 25. 3. 2016

Poznámka autorky mika59

Zdroj: Regionální recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný "vlašák"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/olnK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný "vlašák"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/olnK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Právě jsem tento salát dokončila.Musím uznat že je velice dobrý.Dokážu si představit jeho vylepšení i třeba kouskem nastrouhaného křenu.

:yes:Moc dobry salat,děkuji:yes::yes::yes::yes::yes:

janatka: Děkuji jsem ráda že chutnal..:-K

Moc děkuji za tento recept. Připravovali jsme ho na soutěž o zelí a sklidil veliký úspěch. Tímto se omlouvám, že jsem ho dnes použila jako svůj do soutěže. Jinak recept jsem už předala dalším nadšeným strávníkům.;-)

Tak tenhle salár mě zaujal, určitě vyzkouším :-p

já to dělala i ze sterilovaného zelí a bylo to dle strávníků ještě lepš))))))))))))))doporučuji
:yes:

Nemaje hrášku jsem dal kukuřičku a taky byla dobrá:-8

Pavlína Beníšková 20. 5. 2016 13:38
Taky jsem zkoušela a byl moc výborný (y) :-):yes::yes:

Včera jsem dělala - výborná mlska :-p!

Zajímavý recept:yes:

vyzerá chutne..určite vyskúšam

:yes::yes::yes:

Tomas Dudacek: Jé Tomáši děkujíí moc ;-);-):-K

Tomas Dudacek 30. 3. 2016 18:16
Dostavam stale tyto recepty a obdivuji napaditost Tento je take perfektni a hlavne je to velice lehka krme...:-):yes:

Bahula: Evi já ti moc děkuji za vyzkoušení;-) a hlavně za moc milý komentář. Vážím si toho:-8 zvlášť od tebe,;-)díky:-K

Tématické fráze:
vlašák z kysaného zelí, vlašák se zelím, salár z kysanohé zelí, salát z marinovaného zelí s křenem a majonézou recept, recept na vlasak, vlašák ze sterilovaného se zelím, salat vlasak, vlašak z k y saneho zeli, zelný...vlasak, vlasák s kysaného zelí, zelí jako vlašák, marinovaný salát ze zelí, marinovaný zelný salát, vlašák recept, zelový vlašák, vlašák s kyselého zelí, vlasak ze kysaného zelí, zelný chlebíček recept, nejlepsi vlašák, zelnyvlasak

Suroviny:
zelí kysané, vejce, šunka, sýr tvrdý, hrášek sterilovaný, cibule, majonéza, smetana zakysaná, hořčice, sůl, pepř mletý, cukr

Přidat fotografie receptu