Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovka z mazance s jahodami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 833 kJ /
438 kcal
Bílkoviny22,08 g
Tuky37,95 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 76 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy2,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mazanec nakrájíme na malé kostky a vložíme do připravených nádob. V kastrolu si svaříme mléko se smetanou. Nesmí vřít, jen ji zahřejeme k bodu varu. Krok 2: V jiné nádobě si rozmícháme žloutky s cukrem a přidáme vanilku z lusku. Promícháme a vlijeme do žloutků mléčnou směs. Krok 3: Promícháme a nalijeme do připravených nádob, misek či jedné velké zapékací mísy. Krok 4: Každou misku polijeme směsí a přidáme na plátky nakrájené jahody. Posypeme trochu cukrem a zapečeme asi 20 minut na 200 °C. Hotové posypeme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 27. 3. 2016

Poznámka autorky terezicka1

Další mé recepty najdete zde: http://vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka z mazance s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Nj3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka z mazance s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Nj3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
zemlbaba z mazance, zbylý mazanec, zbylí velikonoční mazanec, co ze zbylého mazance

Suroviny:
mazanec, smetana, mléko, cukr, lusk vanilkový, žloutek, jahody

Přidat fotografie receptu