Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brazilské pao (veganské)

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 839 kJ /
1 396 kcal
Bílkoviny23,50 g
Tuky23,75 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,04 g
Sůl4,32 g
Sacharidy265,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nebo batáty uvaříme ve slupce doměkka a rozmačkáme vidličkou na kaši. Přidáme tapiokovou mouku, lahůdkové droždí, sůl, olej a prášek do pečiva a vypracujeme pevné nelepivé těsto. Krok 2: Je-li příliš tuhé a rozpadá se, je možné přidat několik lžic vody, ale doporučuji raději méně než více. Krok 3: Z těsta tvarujeme malé kuličky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 10-15 minut, až kuličky popraskají a začnou růžovět.

Zveřejněno 29. 3. 2016

Poznámka autorky petram

Čerstvě upečené pao má mírně žvýkavou konzistenci a chutná opravdu po sýru. Druhý den je tužší, pevnější a nežvýkavé a je možné ho deset sekund nahřát v mikrovlnné troubě.

Inspirovala jsem se několika recepty na zahraničních veganských blozích.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brazilské pao (veganské)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kLgx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brazilské pao (veganské)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kLgx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Betyna: Tapioková mouka má jednu velkou výhodu - nechutná. Je to údajně nejvíc neutrální bezlepková mouka, není v těstě cítit. A další výhodou je, že udržuje pečivo, hlavně chleba, delší dobu vláčné.

:yes: zajímavý recept, vypadá to moc dobře - tapiokovou mouku jsem ještě nikdy neměla, ani nevím jak chutná.

Ty fakt dokážeš překvapit, opět ukládám na vyzkoušení, zní to dobře ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
brazilské pao, veganské recepty, brazilske pao recept, brazilské recepty, pao kulicky, veganské pečivo, veganské kung pao, veganske kungpao, brazilské pečivo, recept na brazilské pao, brazilské kuličky recept, recepty brazilské kuchyně, tapioková mouka recepty, veganské pečivo recepty, kung pao veganské, recept brazilské pao, pečivo pao, pao pečivo, brazilsky recept, brazilské pečivo recept

Suroviny:
mouka tapioková škrobová, brambory, droždí lahůdkové, sůl, olej, prášek do pečiva,

Přidat fotografie receptu