Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový koláč s krupicovou kaší

Koláč s krupicovou kaší je neobvyklá kombinace, která příjemně překvapí, a věříme, že ho nebudete péct jen jednou. Na krupicovou kaši poklademe rebarboru, nebo můžeme použít oblíbené ovoce. Koláč můžeme ještě vylepšit sněhovou čepicí.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 351 kJ /
1 996 kcal
Bílkoviny51,55 g
Tuky59,16 g
Vláknina16,65 g
Cholesterol 279 mg
Sodík 370 mg
Sůl1,07 g
Sacharidy306,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrolku dáme mléko a krupici, uvedeme do varu, pak přidáme cukr a uvaříme hustou krupicovou kaši, kterou dáme vychladit. Krok 2: Potom zpracujeme všechny suroviny na těsto a rozválíme na vymazaný menší plech (asi 25x30). Krok 3: Na těsto rozetřeme trochu prochladlou kaši a posypeme drobnějšími kousky očištěné a oloupané reveně. Krok 4: Posypeme skořicovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 min.

Zveřejněno 2. 5. 2009

Poznámka autorky Hella

Ze zbylého bílku můžeme vyšlehat sníh, přidat lžičku cukru (někdy přidávám i trochu mletých ořechů) a rozetřít ho po 15 minutách pečení na koláč a dopéct. Je to taková kombinace s http://www.toprecepty.cz/recept/4832-rebarborovy-k...

Pokud budete rebarboru kupovat, počítejte s tím, že 1/3 celkové váhy je odpad.

Zpracováváme pouze rebarboru trhanou do konce června, po této době už obsahuje větší množství škodlivých látek. Naše babičky kdysi říkali pro lepší zapamatování: Se svatým Jánem (24.6.), s rebarborou ámen.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč s krupicovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZz2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč s krupicovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZz2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

:-)<3:yes::-K

Použila jsem trochu jiné křehké těsto
kaše pod rebarboru byla moc dobra

Musím pochválit,nejdříve mě to hodně překvapilo jestli ta kaše bude na koláči k jídlu.Jenže koláč byl vynikající,musím jen chválit!!!!!!!Moc nám chutnal,u nás rebarboru máme moc rádi a mám zase jeden receptík do sbírky.Ten se snědl tak rychle,že druhý den jsem pekla zase.:-)Děkuji!!!:-p:-K

lukas: Já jsem své děti učila, že na jídlo se neříká „fuj“ a dokud neochutnáš, neříkej „mně to nechutná“. Ty nemáš rodiče:-?:no::no::no::no:

zkusila jsem vcera a je to nejlepsi rebarborovy kolac co znam:yes: dneska jdu delat dalsi,neb prvni je jiz snedeny..:-K

A co se stane,když do té krupicové kaše přidám ten vyšlehaný sníh? Nebude to moc křehký? Budu zkoušet,auž se těšim na novotu;-)

Krupicovou kaši jako podklad můžeš dát pod jakékoliv ovoce. Pod rebarboru se má dávat něco do mléka (např. tvaroh) aby se zmírnil obsah kyseliny šťavelové (snad se to tak správně jmenuje), která má neblahý vliv na klouby, resp. kloubní chrupavku.

Jiřička 1. 6. 2010 14:11
Mám dotaz. Šel by koláč s krupicí a ovocem /třeba jablka, meruňky, hrušky atd.../ ? Reberboru nechtějí. Já bych si kousek dala. Jinak :yes::yes::yes:

Heli, vynikající koláček!!:-p Dovolila jsem si přidat fotky s tou sněhovou čepicí. Dělala jsem z dvojité dávky, tak jsem ty bílky měla dva, i tak bych tam klidně dala větší vrstvu. Do sněhu jsem přidala špetku červeného, potravovinového barviva. Plus už jsem ti dala dávno. O tvých receptech nepochybuji;-)

S krupicovou kaší jsem včera dělala koláč prvně a mohu doporučit je opravdu výborný.

S krupicovou kaší jsem také ještě nedělala, vyzkouším ;-)

Opravdu moc zajímavé.:-pUž se těším až to vyzkouším.Dávám bodíka.:yes:

zajímavé s tou kaší :-O:yes:, ukládám si do oblíbených na vyzkoušení a uvidíme :-p

Zajímavý recept, budu zkoušet brzy, už roste.:-D

Tééda, tak to jsem z toho skákající jelínek!:-O Já to taky slyším poprvé s tou krupicí:-O:-p:yes::yes: To si ukládám a asi půjdu sousedovi v Petřvaldě krást rebarboru, až bude:-)):-D

Tak jedla jsem už mnoho druhů koláčů, např. s vařeným pudingem,ale s krupicovou kaší jako nádivku jsem ještě nezkoušela. Zajímavá obměna. Určitě vyzkouším a dávám bodík, protože vypadá moc hezky:yes:

Tématické fráze:
rebarborový koláč, rebarborový koláč recept, pečení kolaču, pečení s rebarborou, krupicova buchta, recepty rebarborový koláč, pečení z rebarbory, buchta z krupicové kaše, rebarbora recepty, rebarbora koláč, recepty z rebarbory v mikrovlnce, krupicová kaše recept, luxusní rebarborový koláč, krupicová kaše z mouky, rebarborový táč, luxuxní koláč s rebarborou, luxuxní koláč s rebarborou, příprava rebarbory na koláč, příprava rebarbory na koláče, krupicové těsto

Suroviny:
mouka hladká, cukr, tuk, vejce, prášek do pečiva, mléko, krupice, cukr, rebarbora, cukr skořice, tuk

Přidat fotografie receptu