Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanka se špenátem a hlívou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 550 kJ /
1 566 kcal
Bílkoviny42,81 g
Tuky28,49 g
Vláknina53,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 76 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy220,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku spařte horkou vodou, nechte ji dobře okapat a dejte ji do hrnce. Krátce ji jen tak na sucho orestujte, aby oschla. Lehce osolte, přidejte bobkový list, zalijte jedním hrnkem horké vody a přiklopenou vařte asi 5 minut. Pak vypněte a nechte dojít v peřinách. Krok 2: Na velké pánvi na rozehřátém oleji nebo másle orestujte nakrájenou cibulku, přidejte hlívu, tymián a ještě chvíli restujte. Přilévejte po částech víno, které se postupně odpaří. Houby osolte, opepřete, přidejte k nim špenát (pokud máte mražený, tak v průběhu dušení hub), pohanku a promíchejte. Krok 3: Směs posypejte strouhaným parmezánem.

Zveřejněno 5. 4. 2016

Poznámka autorky hosta

Volně podle Apetitu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka se špenátem a hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kLVx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka se špenátem a hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kLVx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Dnes jsem uvařila a bylo to výborné:yes:<3 a přidala jsem foto;-):-K

Masula : to jsem ráda, že ti chutnalo - a dík za fotku:-8

Vladimír 11. 4. 2016 09:56
Díky za skvělej recept,uvařeno,snědeno.Výborný jídlo,jedli to i masožrouti.:yes::yes::-K:-K

:yes::-K

Pěkný recept :yes:

Není pohanka jako pohanka a některá se vařit musí.....

hosta: Jituška, nie, nemusí. Ja kupujem len tmavú, teda termicky lúpanú. Nikdy nevarím. Zalejem vriacou vodou, zakryjem, dám do perín na 25-30 minút, podľa množstva, ktoré mám. Žiadne varenie. Pozri moje recepty a uvidíš, že je tmavá. :-):-p

Zobrazit 3 starší odpovědi

Prosíííím, pohánku nevarte, ani minútu. ;-( Inak recept výborný. :yes::-p

tejaja: Terezko, já ji jen přivedla k varu a jak jsem si na tebe vzpomněla, hned jsem ji vypnula:-)

:yes::yes:

Krásny recept - mám veľa mangoldu, tak miesto špenátu dám spolu s medvedím cesnakom.:yes:

:yes::-*:-K

Tématické fráze:
pohanka recepty, pohanka s hlívou ústřičnou, hlíva ústřičná s pohankou, hliva s pohankou, hlíva ústřičná a pohanka, pohanka se špenátem, recepty z pohanky, recepty pohanka s hlivou ustřičnou, recepty z pohanky a hlívy ústřičné, pohanka na vine s hlívou, pohanka s hlivou ustricnou na bilem vine, pohanka loupaná tmavá recepty, tmavá pohanka recepty výborné, pohanky a z hlívou ústřičnou, hlíva ústřičná s s pohankou, hliva se spenatem, pohanka se se špenátem, pohanka se špenátem a hlívou ústřičnou, recepty na pohanku, hlíva ústřičná se špenátem

Suroviny:
hlíva ústřičná, cibule, olej, tymián, víno bílé suché, špenát čerstvý, pohanka, bobkový list, voda, sůl, parmazán

Přidat fotografie receptu