Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozhuda (tvarohová pomazánka) s pažitkou a medvědím česnekem

Rozhuda je pomazánka z tvarohu, kterou zjemníme mlékem nebo smetanou. Přidáme oblíbené čerstvé bylinky. Před podáváním dáme na chvíli do chladničky. Mažeme na čerstvé pečivo a máme skvělou letní večeři.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 297 kJ /
310 kcal
Bílkoviny31,00 g
Tuky12,26 g
Vláknina5,45 g
Cholesterol 41 mg
Sodík 116 mg
Sůl0,22 g
Sacharidy17,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Měkký tvaroh spolu s mlékem (smetanou) dobře promícháme (přidáváme postupně podle hustoty tvarohu). Krok 2: Přidáme najemno nakrájenou cibulku, pažitku, medvědí česnek a dochutíme solí a mletým pepřem. Krok 3: Mažeme na čerstvé pečivo nebo k rozhudě nakrájíme zeleninu na hranolky a pomazánku jimi nabíráme jako dip.

TIP: Jak upéct domácí pečivo (vhodné i pro začátečníky)

Zveřejněno 8. 4. 2016

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozhuda (tvarohová pomazánka) s pažitkou a medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MA2B

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozhuda (tvarohová pomazánka) s pažitkou a medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MA2B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

<3:-K:-K máte své recepty krásně vyfocené. Jste moc šikovná musím vyzkoušet nekterý z vašich receptů:-K

sabipupp: Moc děkuju, jsem ráda, že se fotky líbí a snad i něco vyzkoušíte z receptů ;-):-K

Tvaroh s medvědím česnekem byl můj úplně první recept tady na Topkách - v dubnu 2008:-), je to dobrota:yes:

U nás naprosto tradiční pomazka hlavně k bramborům na loupačku. Máslo tam po vzoru babičky a mamky dávám taky. Přidávali jsme i luční kmín, ale ten už dneska těžko seženu (neb ho nehledám :-)) Zajímavé, ale muž to chce extra, je tak zvyklý, prostě umíchaný neochucený tvaroh, máslo si dává zvlášť, sůl a pepř taky extra. Holt jak je kdo zvyklý z domova.

Jako dítě jsem nosívala žencům na pole ve velkém kameninovém hrnci, vím že babička přidávala do domácího tvarohu ještě utřené domácí máslo a malou lžičku cukru - ten snad rozbíjela z homole :-D:-):yes:

hosta: :-D Jo z homole, i ty pamětníku :-p Máslo jsme tam my nedávali, přijde mi tam až zbytečné. Ale vím, že někde jsem recepty s máslem viděla. Takhle je to trochu víc in :-p

Tématické fráze:
pomazánka tvarohová s pažitkou, tvarohová pomazánka s pažitkou, rozruda, rozhuda, domácí rozhuda, pomazánka s medvědím česnekem, pomazanka s pažitkou, tvarohová pomazánka, tvarohová rozhuda s kapií, rozhuda s tvarohem, recepty z měkkého tvarohu, tvarohová pomazánka s medvědím česnekem, dip z tvarohu a pažitky, pomazánka z tvatohu, tvaroh s pažitkou, tvarohová pomazánka s pažtkou, tvarohová rozhuda s cibulí, recept tvarohová pomazánka s pažitkou, rozuda z tvarohu, recepty tvarohová pomazánka s s česnekem

Suroviny:
tvaroh měkký, mléko, cibule, pažitka, list medvědího česneku, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu