Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráčky podle Aly

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Ala_Mal Ala_Mal

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 543 kJ /
2 759 kcal
Bílkoviny107,35 g
Tuky45,91 g
Vláknina69,40 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 967 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy446,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Necháme odstát vodu, kterou naběračkou odstraníme. Poté nasypeme na jemno nakrájenou cibuli, majoránku (tou nešetříme), sůl, pepř, přidáme vejce, česnek - prolisovaný, zasypeme cca 2 lžícemi hladké mouky a zamícháme. Můžeme smažit. Krok 2: V menším hrnci na oleji osmažíme do zlatova druhou cibuli, zalijeme vývarem (případně vodou a hodíme kostku masoxu), přivedeme k varu. Chvíli povaříme a zahustíme. Používám buď granulovanou jíšku, nebo mouku, dá se udělat i to, že nejprve připravíme cibulku, tu zaprášíme polohrubou moukou, zalijeme vývarem a přivedeme k varu, necháme povařit a omáčka je hotová. Krok 3: Čerstvé zelí nakrouháme, my děláme na hrubo do mísy. Stačí půlka z celé hlávky. Je jedno, zda je zelí bílé, či červené.
Když je dílo hotové, děláme volská oka. Výborná kombinace je k bramboráčkům i přírodní vepřové plátky. Volba je na vás.

Zveřejněno 10. 4. 2016

Poznámka autorky Ala_Mal

Servírujeme:

Dáme na talíř bramboráčky, hrst nakrouhaného zelí, zalijeme trochou omáčky (stačí půl středně velké naběračky) a nakonec dáme vejce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráčky podle Aly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lgmJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráčky podle Aly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lgmJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Polit syrove zeli omackou z osmazene cibule, litru vody a Masoxu je jedna vec, pouzit na omacku vypek z masa, je druha. Ovsem ani takto si zeli, syrove, jen nastrouhane a nedochucene, nedovedu predstavit.
Hosta se zeptala a dostala vyhubovano. Ja jsem se tez chtela zeptat, ale jelikoz zde kazde zeptani znamena "rypani", radeji jsem drzela "usta", chyba! Kdo se zepta, dozvi se! Nekdy i veci, ktere by radeji nechtel slyset. Tento recept je nazornym prikladem...

Jitkas: :-) Výpek z masa není v receptu ani jako alternativa, to už je dobrý nápad neregi Petry. Znovu opakuji - bez dodatečného vysvětlení v poznámce byl recept nejasný a původní otázka jen reagovala na suroviny (cibule, 20 dkg mouky a litr vývaru nebo masoxu) a absenci popisu, jak se tato "omáčka" v receptu používá.

Já jsem teda pochopila ihned po přečtení receptu, že je to šťáva (nebo omáčka) k bramborákům. V receptu je uveden vývar NEBO masox tak nechápu v čem je problém.... Každého určitě napadne, pokud dělá k bramborákům maso (jak je uvedeno v tipu autorky), nedělat šťávu zvlášť ale vytvořit ji z výpeku.

casino: Nesouhlasím ... jen jsem přidala poznámku ;)

Zobrazit 6 starších odpovědí

To se polévá tou moukou uvařenou v masoxu?

Ala_Mal: byla to otázka jako každá jiná....pokud nám chceš diktovat, jakým způsobem se k tobě máme všichni vyjadřovat, doporuučji ti to sepsat a vyvěsit do profilu :-p

Zobrazit 9 starších odpovědí

Jistě, bramborák je přínosem do kuchyně v každé době. :-p
Když se k němu přidá klobása, je to "po Kaplicku", s volským okem jsem neznal ale určitě zkusím. Dík, bod už je tam. První :-K

Drobek: děkuji..:-K

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
bramboracky omacka, omáčky z bramboracky, bramborak s vypec, bramboráčky, bramborak syrove zeli, čím zahustit zelí z cerstve hlavky

Suroviny:
brambory, cibule, zelí červené, česnek, majoránka, mouka hladká, cibulka, pepř, sůl, vejce, vývar masový

Přidat fotografie receptu