Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát z medvědího česneku s výpečky z vepřové plece

Zlatavé kousky dobře upečeného vepřového masa, které ochutíme česnekem a kmínem, můžeme podávat s medvědím česnekem připraveným na způsob špenátu. Ten pokrm ozvláštní svou výraznou vůní a chutí.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 645 kJ /
1 349 kcal
Bílkoviny148,77 g
Tuky57,12 g
Vláknina30,29 g
Cholesterol 472 mg
Sodík 395 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy49,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky a promícháme se solí, pepřem a paprikou. Do tlakového hrnci na rozehřáté sádlo dáme drobně nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme kmín a restujeme 5 minut. Krok 2: Poté přidáme maso a necháme prudce zatáhnout. Podlijeme vodou, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni dusíme 20 minut. Hrnec vypneme, ochladíme, otevřeme a vše přelijeme do zapékací nádoby. Krok 3: Do kastrolu odebereme 200 ml šťávy a odložíme stranou. Zapékací nádobu s masem dáme do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme doměkka 20 minut za občasného přelití vypečenou šťávou. Krok 4: Než se maso upeče, připravíme špenát. Šťávu v kastrolu uvedeme k varu. Přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky, a za stálého promíchávání vaříme slabým varem 10 minut. Krok 5: Poté přidáme nakrájené listy medvědího česneku, lehce osolíme a opět za stálého promíchávání vaříme dalších 10 minut. Podle potřeby můžeme naředit na námi požadovanou hustotu.

TIP: Jak na vepřové výpečky

Zveřejněno 11. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát z medvědího česneku s výpečky z vepřové plece

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MA6B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát z medvědího česneku s výpečky z vepřové plece

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MA6B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Všem děkuji za komentáře i hodnocení:-K
Manžel mi o víkendu přinesl cca 4 kila medvědího česneku,tak jsem se trošku rozšoupla a udělala bez přidání špenátového protlaku;-)Ochucený podušenou šťávou z vepřového masa nám moc chutnal:yes:

krásný špenát :yes:

Ten špenát musí být moc dobrý :yes::yes:

:yes::yes::yes:<3

Opet velmi povedene jidlo. Meli jsme vcera prakticky totez, jen misto chlupacku byly opecene bramborove skubanky.
Pridavam zaslouzeny bod:yes:.

:-K Mňam ....ještě jsem nikdy nejedla špenát z medvědího česneku, ale myslím,:yes: že musí být vynikající....vypadá to tak lákavě ,že mi tečou sliny na klávesnici:-D:yes:

dobrý, sice nemám tolik česneku, ale vyzkouším :yes:

I mně!:-Q:yes::-K

Mně taky :-):yes:

Jéé to by mi chutnalo :yes::yes:

Tématické fráze:
medvědí česnek špenát, medvědí česnek jako špenát, výpečky se špenátem, vepřové výpečky se špenátem, vepřové výpečky, špenát s medvědím česnekem, vypečky vepřové se špenatem, vepřová plec recepty, recept na špenát, veprova plec, vepřová plec recept, špenat medvědí česnek, špenát s vypeckama, vepřové plec recepty, medvedi cesnek recepty špenátem, špenát recept, plecko recepty, vepřové na česneku se špenátem, vepřová plec na česneku, špenát recepty

Suroviny:
list medvědího česneku, smetana, mouka hladká, sůl, plec vepřová, voda, sádlo, cibule, česnek, kmín celý, paprika sušená sladká, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu