Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená jehněčí žebírka

Jehněčí maso se tradičně připravuje zjara, kdy je nejvhodnější na rychlou přípravu. Narozdíl od skopového z dospělých kusů je jemné, lahodné a bez velkého pokrytí tukem. Žebírka pečená v chutné marinádě určitě oceníte.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 265 kJ /
1 019 kcal
Bílkoviny39,79 g
Tuky75,39 g
Vláknina8,66 g
Cholesterol 113 mg
Sodík 205 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy43,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebierka narežeme na porcie a na oleji opečieme z oboch strán. Uložíme do pekáča. Krok 2: Na oleji, v ktorom sme opekali rebierka, orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu, pridáme cukor, papriku, pretlak, omáčku, ocot a šťavu a asi 1 dl vody a necháme 3 minúty povariť. Krok 3: Potom túto omáčku prelejeme cez rebierka a zakryté v rúre dusíme domäkka. Mäkké rebierka odkryjeme a zapečieme 10 min kvôli farbe a kôrke. Krok 4: Podávame s chlebom a zeleninou.

TIP: Jehněčí a kůzlečí maso - oblíbené recepty

Zveřejněno 14. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená jehněčí žebírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Nm4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená jehněčí žebírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Nm4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Skvele:-!<3

Vyprazdňuješ mrazák, co? :-D Pochutnala bych si :-p:yes:

spagetka: :-p jem priebežne, celé jahňa niečo obnáša. Ale ešte stále mám. :-):-p

Tématické fráze:
pečená jehněčí žebra, pečené jehněčí žebra, jehneci zebra recept, jehneci zebirka, jehněčí žebírka recepty, jehněčí žebírka recept, pečené jehněčí žebro, jehněčí žebra, jehněčí žebírka-recepty, recept na jehněčí žebra recept, jehněčí pecena žebra recept, pečená jehněčí žebra recept, jehneči žebra pečena, recept-jehneči, recept pečená jehněčí žebra, recept na pečená jehněčí žebra, jehněčí žebra recepty, recepty na jehněčí žebírka, jehneci žebírko, pecene jehneci

Suroviny:
žebra, sůl, olej, cibule, cukr, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, omáčka worcesterová, ocet vinný bílý, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu