Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buši nová rajská

Plněné papriky s rajskou omáčkou podle paní Libušky - Buši. S omáčkou vylepšenou rajčatovou šťávou, dobře ochucenou náplní z mletého masa a přílohou podle vaší chuti. To vše naleznete v našem osvědčeném receptu.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 784 kJ /
1 382 kcal
Bílkoviny57,89 g
Tuky99,34 g
Vláknina11,09 g
Cholesterol 191 mg
Sodík 476 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy59,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle zpěníme 1/4 cibule, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Krok 2: Přilijeme rajčatovou šťávu. Podle velikosti plánovaných porcí a dáme 1-2 konzervy protlaku. Krok 3: Přidáme koření rozdrcené v hmoždíři a přilijeme teplou vodu podle potřeby množství a hustoty. Krok 4: Osolíme a přidáme dva 0,5 mm plátky omyteho citrónu, přisolíme, přicukrujeme a přikyselíme šťávou z citrónu (podle chuti a rodinných zvyklostí dáme ještě kousek skořicové kůry kvůli vůni). Krok 5: Z mletého masa připravíme náplň do paprik. Krok 6: Rohlík namočíme mlékem, přidáme trochu jemně nakrájené cibulky, sůl, pepř, papriku. Nebo namočený rohlík osolíme a přidáme koření na mleté maso. Chuť není potřeba moc výrazná. Krok 7: Papriky zbavené jadřinců naplníme a naskládáme na sádlem vymazaný pekáč vyložený zbylou cibulí. Aby byl lepší výpek, v půli pečení lze přidat ještě další cibulku. Krok 8: Papriky pečeme samotné, nebo přelijeme omáčkou. Dáme společně péct na hodinu do trouby. Papriky podáváme přelité omáčkou, s houskovým knedlíkem, nebo těstovinami.

TIP: Plněné papriky a jak na ně

Zveřejněno 3. 5. 2009

Poznámka autora Vaclav Fronek

Na talíři si ještě každý může dochutit podle své chuti. Relax není nutný, ale obrovsky to zvedne kvalitu omáčky.Z tohoto džusu děláme ještě rajskou polévku s drobením. Ještě drobnost-před plněním odříznu špičku lusku, aby se lépe plnily a špičky dám též do výpeku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buši nová rajská

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WnpJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buši nová rajská

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WnpJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Na rajské omáčce, si vždy pochutnáme. A tahle vypadá dobře.:-K

super,ale pozor na ubrus,at se to nevyleje:-))

Bouďák: Pravdu nemáte. Ale je to naplněná paprika mletým ochuceným masem,upečeným zvlášť na cibulce. Normálně je vložená naplněná paprika do omáčky. V tomto případě jsem to takto ilustračně dal a ofotil, aby bylo zřejmé že jde o opečenou papriku. Jesliže vás plněná paprika pohoršuje (která se při pečení na cibulce a oleji různě zcvrkne), můžete mít v rajské pouhé karbanátky (koule z mletého masa),vařené hovězí maso, vepřové maso , ale někdo rajskou jí i s masem kuřecím. Jde opravdu o každého, kdo jak rád. Je mi líto, že nemáte žádnou představivost i když jsem v receptu napsal i o pečené paprice.

Václave výborný nápad.:yes:Ukládám a vyzkouší.:-pMého muže plněné papriky, jsou nejzamilovanější jídlo.;-)

Václave:-K:-p, rajská s přidáním rajčatovo-zeleninového džusu je vynikající a hotová dřív než to maso...:-)
Děkuju za tip na výborný oběd a posílám bod a obrázky.:-p
Všichni si pochvalovali (nejen rodina, ale i návštěva) a vymámili ze mně, v čem je to kouzlo...;-)

Byla výborná :-!

Teda o rajčatovém džusu jsem ještě u vaření rajské neslyšela! Není to zbytečně nákladné? Není lepší použít jen protlak;-)?

Tome. Světlanka má pravdu. Je jich tam dost. My děláme taky dost rychlou z džusu ( Lepší je z toho lepšího v plechovce)a přidáme ještě protlak , nebo kečup a trochu bazalky na provonění+ smaženou cibulku. A do ní třeba rejži, těstoviny a nebo nic. Dochutit a baštit.

Tome, dej si vpravo nahoře do vyhledávače "rajská polévka" a vyjede ti asi 5-6 receptů;-)

A jak děláte rajskou polévku? Nikdo ji u nás nedělá a já mám na ni chuť:-(

Také jsem už dělala omáčku stejným způsobem z rajské šťávy, stejné koření i citron, jen přidávám ještě trošku skořice, a trochu sladkého kečupu nakonec. Mají rádi víc sladší :-)Paprikové lusky také buď peču v troubě nebo vařím přímo v rajské omáčce (někdy jen masové kuličky bez papriky - toto zrovna předevčírem). Dávám bod!:yes:

Nejraději mám - a používám - rajčatový džus Relax PIKANT. Ten je vynikající nejen k pití, ale i na sosík k plněným paprikám. Papriky jím podliju a pečeu v troubě. Skvělé. A výše uvedený recept je také moc lákavý...:-p

Václave,nějak se v tom receptu ztratily ty 2 rajské protlaky,pro začátečnice důležité :-!:-!:-!.Recept je moc zajímavý,taky vyzkouším a dávám bodíka :-D:-D

Vašíku, tak díky, už jsem v obraze:-))

Vašku, my jsme fakt stejná krevní skupina, paprikové lusky s rajskou zbožňuju.:-!:-p Rajská z rajčatové šťávy je zajímavý nápad a posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:
Zůstanu však u receptu od babičky a až bude čas, podělím se s ním se všemi z topreceptů.;-)

ASI jsem to napsal blbě na krabici 1 litr (Relax) napsáno " ČERSTVÁ RAJČATA 100% SVĚŽÍ " . Jo a s těma knedlíkama je to tak, že já jím z hlubokýho talíře lžící, ale však víte, na fotce by to vypadalo blbě. Tak mi to promiňte. Je to nafitěný jen pro Vás. HI HI HI. Moje žena říká : šak ono by to šlo jíst i doma normálně, jen kdyby jsi chtěl. Ale nebudu. Přece si nebudu pořát přidávat, když to jde v hlubokém jedním vrzem a knedlíky zvlášť a pěkně si je tam hned natrhat (vždy jeden po druhém) aby to odsejpalo. HI HI HI.:-//

Jani, Relax džus je značka a příchuť má jakoukoli - od jablečné přes RAJSKOU (to zde),meruňkovou, černý rybíz ......Takže si vybereš příchuť dle svého přání - tady to nejspíš z rajčat ;-):-D. Tahle značka by měla mít 100% šťávu bez jakýchkoli jiných "příchutí"

A na bodík jsem úplně zapoměla, tak ho teď dávám:yes:

Vašku, tak jí děláme velmi podobně, já nepoužívám džus, ale hustou čistou rajčatovou šťávu a kdo ví, třeba je to ten džus(tohle se taky pije) a někdy přidám i čerstvá rajčata, když jich mám doma víc. No, jsme prostě jihočeši, tak to tak má být;-):-D

Hani. Jak už jsem vícekrát psal. Jsem strašně zatíženej JIHOČESKOU A ZVLÁŠTĚ BUDĚJCKOU hantýrkou. Šak VÍŠ. vždyť jsi taky šumavská HI HI. U NÁS SE RŮZNĚ ZKRACUJE, PŘEKRUCUJE jako třeba žlíce, klofník, šumkafleky, atd. A u nás v rodině je mnoho Václavů, Marií a také LIBUŠÍ a my na ně voláme a říkáme BUŠO = Li-BUŠE , tedy Buša. HI HI :-O No a moje žena je taky LIBUŠE tedy taky BUŠA.:-D

No, to je teda porce, akorát pro Vašíka, co?:-)) Já bych si ty knedle dala raději na talířek zvlášť, jinak bych asi byla, jako čuně, ale takovou porci bych stejně nespořádala. No, džus jsem ještě na rajskou nezkoušela, ale nápad to není špatný. Jen teď uvažuji, Relax džus, asi zas plácnu blbost, jakou má příchuť?:-O :yes::yes::yes:

Vašku, panečku, to je porcička:-8 vypadá fakt lákavě, určitě jí podle tebe vyzkouším:yes: ještě prosím o vysvětlení co znamená to BUŠI:-? +

Tématické fráze:
rajská omáčka s paprikovým luskem, rajská omáčka s plněnými paprikami, rajská omáčka s paprikovými lusky, rajská omáčka z rajčatového džusu, paprikový lusk v rajské omáčce, paprikový lusk v rajčatové omáčce, rajská šťáva, paprikové lusky v rajské omáčce, rajská s paprikovým luskem, paprikové lusky s rajskou omáčkou, recept rajská omáčka s plněníma paprikou, paprikový lusk s rajskou omáčkou, rajska polévka z rajčatového džusu, rajská omáčka z džusu, rajská polévka z džusu, plněný paprikový lusk, rajská omáčka s plněnou paprikou, plněný paprikový lusk s rajskou omáčkou, plněný paprikový lusk recept, plněný paprikový lusk v rajské omáčce

Suroviny:
šťáva rajčatová, sádlo, cibulka, protlak rajčatový, cukr, mouka hladká, sůl, bobkový list, koření hřebíček, koření nové koření, citron, skořice, lusk paprikový, sůl, cibule, rohlík, mléko, sádlo, maso mleté, pepř mletý, paprika sušená sladká, koření na mleté maso

Přidat fotografie receptu