Suroviny
Porce: cca 40 ks podle velikosti
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 334 kJ / 3 187 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,46 g |
Tuky | 115,95 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 160 mg |
Sůl | 0,39 g |
Sacharidy | 430,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z části vlahého mléka, trochy cukru a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout. Změklý tuk utřeme se zbytkem cukru a žloutky. Smícháme s prosátou moukou, kváskem a zbytkem surovin.
Krok 2: Vypracujeme hladké těsto a dáme na teplé místo pod utěrku kynout. Po vykynutí odebíráme lžíci přiměřené kousky. Každý rozplácneme, naplníme marmeládou a zabalíme. Necháme ještě půl hodinky kynout.
Krok 3: Smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran.
Zveřejněno 17. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marmeládové koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJDz
Moje poznámka
Marmeládové koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJDz
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 1 hodinou
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 4 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 5 hodinami
Roláda Alžírská káva (světlá)
Přidáno před 13 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 44 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 47 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 2 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 15 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 16 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 16 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 18 hodinami
Tématické fráze:
koblihy recept,
marmeladova napln do koblihy,
koblihy dvě lžíce,
kucharka koblihy,
recept na koblihy,
co se zbytkem droždí
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
žloutek,
mléko,
máslo,
olej,
droždí,
cukr,
rum,
kůra citronová,
sůl,
marmeláda,
tuk na smažení
Komentáře (4)