Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 069 kJ / 3 602 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 280,69 g |
Tuky | 90,89 g |
Vláknina | 29,83 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 2,34 g |
Sůl | 5,42 g |
Sacharidy | 403,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dohněda. Přihodíme na kostky nakrájené maso, restujeme ze všech stran, osolíme, přisypeme obě papriky, posekaný česnek, promícháme a zalijeme asi dl vody. Maso nesmí být potopené. Přiklopíme a dusíme 40 minut. Podle potřeby malinko podléváme, ale jen tak, aby vznikala hustá šťáva.
Krok 2: Po uplynulé době přidáme k masu na kostky nakrájené a slupky zbavené rajče a pokrájené papriky. Dusíme ještě půl hodiny nebo do doby, kdy je maso měkké.
Krok 3: Na nokedli dáme do většího hrnce vařit osolenou vodu. V míse smícháme vejce, vodu, sůl a postupně přisypáváme mouku tak, aby vzniklo nepříliš tuhé, lepivé těsto. Buď můžeme nokedli vykrajovat pomocí kávové lžičky, kterou s těstem ponoříme do vroucí vody a těsto se od lžičky odlepí. Nebo můžete, jako já, použít cedník na halušky nebo obdobné pomocníky. Jakmile nokedli vyplavou, jsou uvařené. Aby se při chladnutí nelepily, můžete je trošku promastit.
Zveřejněno 19. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový pörkölt s nokedli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rooB
Moje poznámka
Vepřový pörkölt s nokedli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rooB
Nejnovější recepty
Čínské kuličky na kantonský způsob
Přidáno před 6 hodinami
Lilek s brokolicí a bambusem v asijské omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Rostlinný Baileys likér bez laktózy
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí řízky pečené v pečence
Přidáno před 19 hodinami
Křehké tvarohové řezy
Přidáno 24. 11. 2024 10:17
Špaldové perníčky s lipovým medem
Přidáno 24. 11. 2024 10:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Rychle vanilkové rohlíčky: Těsto je hotové během chvilky, na odležení stačí půl hodiny a tvarování urychlí i forma na rohlíčky
Opilý Izidor poslouží i jako skvělé vánoční cukroví: Vláčné řezy plné čokolády a rumu luxusně vypadají a božsky chutnají
Pracny voní skořicí a hřebíčkem: Podle staročeského receptu jsou plné ořechů a nejlepší jsou obalené ve vanilkovém cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci
tara23 před 4 hodinami
Šlehaná pomazánka na jednohubky
Slavista62 před 4 hodinami
Čtyřdruhová sýrová pomazánka
Slavista62 před 5 hodinami
Hermelínová pomazánka na topinky
Slavista62 před 5 hodinami
Chalupářská pomazánka
Slavista62 před 5 hodinami
Pravé chilli con carne
bartaks před 7 hodinami
Dobrá pomazánka na chlebíčky
Slavista62 před 8 hodinami
Moje vaječná pomazánka
Slavista62 před 8 hodinami
Jednoduchá pomazánka na chlebíčky
Slavista62 před 8 hodinami
Tématické fráze:
pörkölt,
marha porkolt,
maďarské nokedle,
märha perkelt,
nokeli recepty,
maďarské nokedli,
nokedle priprava,
pörkölt recept,
nokerle,
vepřový perkelt s nokedli,
co jsou nokedli,
perkelt cesky,
jaka mouka na nokedle,
nokerle od tejaji,
galuska recept cesky,
z pleca receptprkolt,
csibe porkolt,
madarke jidlo nokedle,
recept na maďarské nokedli,
marha perkelt recept
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
rajče,
paprika čerstvá bílá,
paprika čerstvá červená,
česnek,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
sádlo,
vejce,
mouka hladká,
voda,
sůl
Komentáře (19)