Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový pörkölt s nokedli

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 069 kJ /
3 602 kcal
Bílkoviny280,69 g
Tuky90,89 g
Vláknina29,83 g
Cholesterol 1,19 g
Sodík 2,34 g
Sůl5,42 g
Sacharidy403,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dohněda. Přihodíme na kostky nakrájené maso, restujeme ze všech stran, osolíme, přisypeme obě papriky, posekaný česnek, promícháme a zalijeme asi dl vody. Maso nesmí být potopené. Přiklopíme a dusíme 40 minut. Podle potřeby malinko podléváme, ale jen tak, aby vznikala hustá šťáva. Krok 2: Po uplynulé době přidáme k masu na kostky nakrájené a slupky zbavené rajče a pokrájené papriky. Dusíme ještě půl hodiny nebo do doby, kdy je maso měkké. Krok 3: Na nokedli dáme do většího hrnce vařit osolenou vodu. V míse smícháme vejce, vodu, sůl a postupně přisypáváme mouku tak, aby vzniklo nepříliš tuhé, lepivé těsto. Buď můžeme nokedli vykrajovat pomocí kávové lžičky, kterou s těstem ponoříme do vroucí vody a těsto se od lžičky odlepí. Nebo můžete, jako já, použít cedník na halušky nebo obdobné pomocníky. Jakmile nokedli vyplavou, jsou uvařené. Aby se při chladnutí nelepily, můžete je trošku promastit.

Zveřejněno 19. 4. 2016

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový pörkölt s nokedli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rooB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový pörkölt s nokedli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rooB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

<3 musí to být mňamka,název neřeším, maďarsky neumím :-D fotky jsou nádherné a hrají barvami :yes::yes::yes::yes::yes:

Mňam :yes::yes:

Napsala jsem název tak, jak se nazývá u nich v Maďarsku. Kdybych to chtěla napsat celé česky, pak bych asi napsala perkelt s noky, ale proč to zase nějak počešťovat. Pokud se výraz nokerle používá na Slovensku, nebudu ho psát k maďarskému receptu. A nejsou to nokedle, ale nokedli . Magdalenka to tady už psala. ;-)

magdalenka: no ja si mislim ze perkelt si da urobit z zkazdeho masa však je to na sposob gulasa co stoh robyt tazkou hlavu

Zobrazit 3 starší odpovědi

Taky nevím, co to jsou nokedle, stejně dělám halušky, jen z jiné mouky. Každopádně, to maso v té kombinaci s nokedli se mi strašně líbí. :yes:

Je asi dost jedno, jaký krajový výraz ze pro tyto nočky používá, vidím jen, že by mi to chutnalo. Dělám velmi podobně, jen dávám do perkeltu mnohem více cibule:yes:

V Maďarsku domorodci používajú na tieto prílohové halušky výraz "nokedli" alebo "galuška". "Nokerle" je krajový názov na Slovensku. V našich končinách sú to halušky. Obyčajne ich varím z polohrubej alebo miešam hrubú múku s polohrubou, sú také pevnejšie.

Já nevím, znám nokerle podle tohoto receptu, nokedle ne teda, to je pro mne neznámý výraz. Jinak :yes::yes::yes::yes:

spagetka: Ladka, u nás je to jedno. Niekto hovorí noky, iný nokerle, z maďarčiny.;-)

Zobrazit 8 starších odpovědí

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
pörkölt, marha porkolt, maďarské nokedle, märha perkelt, nokeli recepty, maďarské nokedli, nokedle priprava, pörkölt recept, nokerle, vepřový perkelt s nokedli, co jsou nokedli, perkelt cesky, jaka mouka na nokedle, nokerle od tejaji, galuska recept cesky, z pleca receptprkolt, csibe porkolt, madarke jidlo nokedle, recept na maďarské nokedli, marha perkelt recept

Suroviny:
plec vepřová, cibule, rajče, paprika čerstvá bílá, paprika čerstvá červená, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sádlo, vejce, mouka hladká, voda, sůl

Přidat fotografie receptu