Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra se zeleninou a bramborovou mozaikou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MartinZ105 MartinZ105

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 015 kJ /
1 916 kcal
Bílkoviny128,85 g
Tuky14,36 g
Vláknina82,63 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 486 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy279,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Přípravíme zeleninu :
Cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na silnější proužky, česnek na plátky. Červené fazole namočíme do vody (cca 1h i víc ) a uvaříme do měkka.
Připravíme játra :
Omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Krok 2: Bramborová mozaika:
Brambory uvaříme a uděláme z nich štouchačky. Pak do nich přidáme hrášek a mrkev (nakrájenou na kostky velikosti hrášku), kterou jsme předem uvařili do měkka. Celé to promícháme. Krok 3: Postup na játra :
Do hrnce nalijeme olivový olej a rozpálíme. Přidáme játra a zprudka orestujeme. Poté zmírníme plotnu nebo plamen a přidáme připravenou zeleninu, rajčatový protlak a mletý pepř, celé to promícháme, potom zalijeme do cca půlky směsi vroucí vodou a zakryté necháme s průběžným promícháním podusit. Poté přebytečnou vodu necháme vyvařit (ne zas moc, ať to není suchý, podle uvážení, tak akorát). Krok 4: Podáváme s bramborovou mozaikou, tj. šťouchané brambory s mrkví a hráškem.

Zveřejněno 20. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra se zeleninou a bramborovou mozaikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DooA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra se zeleninou a bramborovou mozaikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DooA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Bylo by prima, kdyby se ti tu fotku s cca 369 g jater povedlo otočit a když už nechceš doplnit sůl, doplň prosím do postupu, kdy se přidává protlak (pokud ho nepovažuješ za zeleninu)

hosta: ja sem to tam napsal :yes: , to si musíš vyřešit s tou která mě to pořád přemazává a upravuje . :-//

Fotky se me nedaří otočit ...

Tvrdnou osolená nebo netvrdnou - toť otázka, která hýbe diskuzí už od nepaměti :-) Někdo říká ne, někdo ano :-p No, lékaři tvrdí, že po alkoholu... a teď, babo, raď... :-D

Poprosím ťa, aby si sa vyjadroval slušne. Tvoje vulgarizmy v poznámke som zmazala.

tejaja: v mé společnosti ???? ... si lide vykají a nevnucují nikomu své projevy (viz:opravování textu nebo slov do jejich řeči ) ,

Jinak když se někdo pořád angažujev přepisováním , tak pak vzniká to že nějaké věci ktere byly v receptu nejsou proto že je nejaká baba smaže -viz. Protlak ... :-//

Už se těším na reakci , že ty mě nebudeš vykat když sem mladší .
:-p

Zobrazit 2 starší odpovědi

Logické to může být,ale mohl by jsi to třeba do poznámky u receptu napsat;-)jsou tady i začínající kuchaři/ky,kteří se drží celého receptu a tak by to jistě uvítali,dopsání snad není takový problém;-)

MartinZ105: vtipálku,já to vím,že se játra solí až když je jídlo hotové;-)Ale bez soli:-(,dobrá,nechme sůl solí,je to tvůj recept,tvoje volba:yes:

Zobrazit starší odpověď

ps: osolil jsem jen zemáky při přípravě aleto jelogika , dosolit se dá i až na talíři podle chuti . :yes:

V surovinách ani v postupu není zmínka vůbec o solení,ale já bych určitě sůl použila;-)

Simona Skolakova: zemáky osolit budíž ale jatra ??? osolené tvrdnou to by jste měla vědět ...

Tématické fráze:
vepřová játra se zeleninou, veprovy jatra se zeleninou, recept vepřová játra, játra se zeleninou a bramborem, veprove jatra se zeleninou

Suroviny:
játra vepřová, fazole červené, cibule, paprika čerstvá oranžová, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, voda, brambory, hrášek sterilovaný, mrkev, olej olivový

Přidat fotografie receptu