Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarbora s mandlovým krokantem podle Gurmetu

Přirozená kyselost a rebarbory zrovna vybízí k tomu, upéct z ní výborný koláč. Tuto jarní rostlinky lze ale využít i pro jiné druhý dezertů. Zkuste sladkou variantu s krokantem a šlehačkou - třebas ke kávě. Pochutnáte si.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 875 kJ /
2 599 kcal
Bílkoviny20,10 g
Tuky140,25 g
Vláknina6,50 g
Cholesterol 378 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy310,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do smetany přidáme kardamom, semínka vyškrábnutá z vanilkového lusku a dobře promícháme. Smetanu necháme v chladu odležet, nejlépe do druhého dne. Krok 2: Krokant: všechny suroviny dobře smícháme, až vznikne těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme na hodinu odležet do chladu. Pak ho vyválíme na tenkou placku a při 180 °C pečeme asi 15 minut, až zezlátne.
Placku necháme zchladnout a pak nadrobíme. Krok 3: Rebarboru očistíme a nakrájíme na stejně dlouhé špalíky.
V rendlíku přivedeme k varu vodu s cukrem a ibiškem. Přidáme rebarboru, znovu přivedeme k varu, odstavíme a rebarboru v rozvaru necháme vychladnout.
Pak .ji vyndáme a zbylý rozvar znovu vaříme, až ho zredukujeme do hustoty medu. Krok 4: Smetanu přecedíme, abychom odstranili koření a vyšleháme ji na hustou šlehačku.
Kousky rebarbory přelijeme sirupem z rozvaru, ozdobíme kopečkem kořeněné smetany a posypeme připraveným krokantem.
Je to pohádkový dezert.

Zveřejněno 25. 4. 2016

Poznámka autorky Angel 666

Zdroj: časopis Gurmet, upraveno

Zbylý krokant můžeme uchovat v uzavřené skleničce a posypat s ním zmrzlinový pohár.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarbora s mandlovým krokantem podle Gurmetu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YmJW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarbora s mandlovým krokantem podle Gurmetu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YmJW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
rozvar z rebarbory, rebarbora, ibišková limonáda, rebarbora rozvar, rebarborový rozvar, rebarborový koláč podle gurmetu, rebarbora recepty, jak uchovat rebarboru, jak uchovat rebarboru?, gurmet - rebarborový koláč

Suroviny:
rebarbora, čaj, cukr, voda, smetana ke šlehání, lusk vanilkový, kardamom, cukr moučkový, lupínky mandlové, máslo, cukr, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu