Rebarbora s mandlovým krokantem podle Gurmetu
Přirozená kyselost a rebarbory zrovna vybízí k tomu, upéct z ní výborný koláč. Tuto jarní rostlinky lze ale využít i pro jiné druhý dezertů. Zkuste sladkou variantu s krokantem a šlehačkou - třebas ke kávě. Pochutnáte si.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 875 kJ / 2 599 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,10 g |
Tuky | 140,25 g |
Vláknina | 6,50 g |
Cholesterol | 378 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 310,90 g |
Postup přípravy
Placku necháme zchladnout a pak nadrobíme. Krok 3: Rebarboru očistíme a nakrájíme na stejně dlouhé špalíky.
V rendlíku přivedeme k varu vodu s cukrem a ibiškem. Přidáme rebarboru, znovu přivedeme k varu, odstavíme a rebarboru v rozvaru necháme vychladnout.
Pak .ji vyndáme a zbylý rozvar znovu vaříme, až ho zredukujeme do hustoty medu. Krok 4: Smetanu přecedíme, abychom odstranili koření a vyšleháme ji na hustou šlehačku.
Kousky rebarbory přelijeme sirupem z rozvaru, ozdobíme kopečkem kořeněné smetany a posypeme připraveným krokantem.
Je to pohádkový dezert.
Zveřejněno 25. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarbora s mandlovým krokantem podle Gurmetu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YmJW
Moje poznámka
Rebarbora s mandlovým krokantem podle Gurmetu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YmJW
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 8 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 9 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 11 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený zebra dortík
MPetra před 5 hodinami
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 8 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 13 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 13 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 15 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 16 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 16 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 17 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
rozvar z rebarbory,
rebarbora,
ibišková limonáda,
rebarbora rozvar,
rebarborový rozvar,
rebarborový koláč podle gurmetu,
rebarbora recepty,
jak uchovat rebarboru,
jak uchovat rebarboru?,
gurmet - rebarborový koláč
Suroviny:
rebarbora,
čaj,
cukr,
voda,
smetana ke šlehání,
lusk vanilkový,
kardamom,
cukr moučkový,
lupínky mandlové,
máslo,
cukr,
mouka polohrubá
Komentáře