Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy z Majolky® s ovocným krémem

Řezy z majolky s ovocným krémem jsou vynikající dezert, který spojuje jemnost majolkového těsta s osvěžující chutí ovocného krému. Tento dezert se vyznačuje svou vláčností a bohatou chutí, díky čemuž je ideální pro různé slavnostní příležitosti i každodenní mlsání.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 514 kJ /
3 230 kcal
Bílkoviny52,55 g
Tuky187,69 g
Vláknina11,46 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 1,41 g
Sůl3,70 g
Sacharidy326,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Našleháme vejce s cukrem, pak přidáme majolku, nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto urovnáme na plechu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až těsto zrůžoví. Krok 3: Pokud budeme péct na malém plechu, tak po upečení a vychladnutí plát těsta přepůlíme a každou půlku ještě prokrojíme jako dort. Tím nám vzniknou 4 stejně velké pláty. Promažeme krémem a spojíme. Krok 4: Pokud budeme péct na velkém plechu (35x40), tak po upečení plát těsta rozdělíme na stejné 4 pruhy. Pomažeme krémem a spojíme. Krok 5: Na krém umixujeme nebo prolisujeme ovoce, přecedíme a šťávu případně doplníme vodou, aby jí bylo 1/4 litru. Šťávu svaříme s pudinkovým práškem na kaši. Necháme vychladit. Krok 6: Chladnou kaši pomalu přidáváme do utřeného tuku s cukrem. Tuk i kaše by měly mít stejnou teplotu. Pokud se nám náhodou krém srazí, rozehřejeme lžíci tuku IVA (100 % ztužený tuk) a velmi tenkým pramínkem přiléváme do krému a šleháme, až se zase spojí.

TIP: Sražený krém a jak ho napravit

Zveřejněno 4. 5. 2009

Poznámka autorky Hella

Majolku® můžeme nahradit majonézou nebo Poličankou.

Krém je velmi pikantní a celkově je moučník poměrně málo sladký a šťavnatý.

Lze na něj spotřebovat různé zbytky ovoce z mrazáku (ovoce podlijeme vodou, rozvaříme, scedíme atd.).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy z Majolky® s ovocným krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZ6R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy z Majolky® s ovocným krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZ6R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Ovocný krém můžete dělat i z kompotu např. z ananasu:

No teda mohli jsme se užrat.Vyzkoušeno z čerstvých jahod,takže té šťávy moc nebylo.Moc dobré:-K:-p.Ozdobeno šlehačkou .

přidávám fotečku a 15.bodík :-):-)
Nevím čím to bylo,ale krém mi stále nechtěl zhoustnout a šíleně tekl..tím jsem přece nemohla natřít piškotový plát,tak jsem tam ještě přidala asi polovinu zakysanky a 1 nízkotučný tvaroh.Všichni jsme si náramně smlsli:-D:-)) Určitě byla chyba někde u mě,ale opravdu nevím v čem:-8 Jinak děkuji za príma recept:yes::-K

Řezy jsou moc dobré, krém jemný a lehký. Posílám bodík a foto.

Hello jako vždy báječné:yes::yes:Posílám bodík

Moc hezké řezy:yes:

Helli, tvoje pečení je vždycky radost pohledět. A o chuti vůbec nepochybuji.:yes: Bodík máš jasný ;-)

Jani, za dobrou slivovičku, co máš, klidně :-)Ale máš šikovného přítele, tak se neboj, on ti i to prkýnko :-D zhotoví :-)

Heli, já peču většinou velkou podkovu nebo srdce a tam někdy někdy problém s rovnoměrným krájením. S menšími díly ne. Také by mne zajímalo, kde se to dá koupit. pokusím se to někde sehnat.

Vypadá to nádherně,ale taky mám problém s krájením :-(:-(,dávám bodík:-D

Hello, to je nádhera, ale já jsem přesně ten tip, co by to nerozkrojil:-// Musela bych to pak použít na punč, při mé šikovnosti:-D Takže, Pipre, to mi budeš muset vysvětlit, ta prkýnka, nebo dřeva a pokud možno osobně, z výkladu moc chytrá nejsem, víš, že jsem mdlého rozumu a pod dohledem statného ošetřovatele:-)):-D:-)):-D A ty Hello máš bod!!:yes::yes::yes:

Pipre, něco podobného se prodává, vyfotila jsem to, koukni do diskuze. Ale tady to není zapotřebí, není problém to rozříznout. A pokud si na to někdo netroufne, může to upéct na plechu a pak rozříznout na 4 pruhy a slepit.

Já se zapomněla přihlásit:-) A divila jsem se, proč to po mně chce opsat součet čísel :-)

Moučník vypadá velmi hezky. Já jsem někde slyšela, že to jde rozkrojit i nití, tak jsem spekulovala jak, až jsem minule přišla na svůj způsob a také vyzkoušela. Pomocí dvou kostek ze dřeva (může být cokoli i z umělé hmoty ale aby se to neviklalo a neměnilo výšku) do kterých jsem udělala ve stejné výši na obou zářezy pro připevnění nitě, a posouváním kostek na stole s napnutou nití do stran a dopředu po stole jsem rozkrájela stejnoměrně dort. Musela jsem mít ale pomocníka, aby dort přidržel proti posunutí. Dávám bodík:yes:

Helli, dávám ti bodíka, i když jsem to ještě nezkoušela:yes:vypadá to krásně, jako od profíka cukráře (ale to ty skoro jsi);-)

Tématické fráze:
želatinové řezy s krémem, jahodové řezy jako od cukráře, moučník z Majolky®, moučníky z Majolky®, pečení z Majolky®, řezy z majonézy, pečeme z Majolky®, ovocné želatinové řezy, řezy s krémem a ovocem, Majolka® recept, řezy s krémem, bublanina z Majolky®, zákusky s ovocem a krémem recepty, želatinové řezy, řezy s ovocem a krémém, dort z Majolky®, babicovy dobroty recepty moučníky, rezy s kremem a rosolem, želatinové řezy s ovocem, pečení s Majolkou®

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, majolka, prášek do pečiva, tuk hera, cukr moučkový, pudinkový prášek, ovoce

Přidat fotografie receptu