Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová mrkev se zázvorem a přírodním vepřovým plátkem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie745 233 kJ /
178 116 kcal
Bílkoviny5 002,94 g
Tuky1 008,31 g
Vláknina14 501,96 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 400,03 g
Sůl1 000,08 g
Sacharidy30 007,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a zakápneme olejem. Necháme chvíli odpočinout. Krok 2: Pórek nakrájíme na drobno a mrkev nastrouháme na drobno. Rozpustíme máslo s olejem a přidáme pórek. Necháme zpěnit, přisypeme mrkev, zázvor a zakápneme citronem. Chvíli restujeme a zaprášíme moukou. Zalijeme vývarem, ale jen tak, aby to skoro potopené. Vaříme do měkka. Krok 3: Měkkou mrkev dochutíme, přidáme smetanu a chvíli povaříme. Rozpálíme pánev a maso opečeme z každé strany cca 3-4 minuty do měkka. Maso můžeme udělat na kontaktním grilu celkem 3-4 minuty. Podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 3. 5. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová mrkev se zázvorem a přírodním vepřovým plátkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xxAP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová mrkev se zázvorem a přírodním vepřovým plátkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xxAP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:yes:

Vypadá to prudce jedle:-K:yes:A to maso:-Q
Mrkev dělám bez pórku a mouky.Místo smetany přidám pomazánkové máslo,které mrkev hezky zahustí:-)

bude to prudko jedlé...:yes:

:yes:

:-Q Zase taková dobrota!!! :yes:

Tématické fráze:
mrkev zázvor, vepřové maso přírodní recepty, hovězí se zázvorem, oregánem a česnekem, karotka se zazvorem, smažená mrkev se zázvorem a česnekem, smetanová mrkev

Suroviny:
kotleta, mrkev, pórek, zázvor, máslo, olej, mouka hladká, vývar zeleninový, česnek, cukr, šťáva citronová, smetana na vaření, sůl, pepř, maso

Přidat fotografie receptu