Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kváskový chléb se semínky a syrovátkou

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 113 kJ /
1 939 kcal
Bílkoviny59,80 g
Tuky10,58 g
Vláknina23,23 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 6,56 g
Sůl16,00 g
Sacharidy389,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody uděláme rozkvas, který necháme 10-12 hodin pracovat. Krok 2: K vykvašenému rozkvasu přidáme zbytek surovin, kromě semínek a uněteme těsto - v závěru hnětení vmícháme i semínka.
Těsto necháme 1-2 hodiny kynout (nemusí dosahovat dvojnásobné velikosti), během té doby můžeme i dvakrát přeložit. Krok 3: Volnější těsto lehce propracujeme, uhněteme z něj bochník a ten dáme asi na 2 hodiny kynout do moukou vysypané ošatky. Krok 4: Vykynutý bochník opatrně převrátíme na plech s pečící fólií a i s ní pak sešoupneme na nahřátou podložku (pizza kámen, žula, dlaždice) ve vyhřáté troubě.
Pečeme 10 minut na 250°C, pak zeslabíme na 210°C a dopečeme - přibližně 30 minut.

Zveřejněno 9. 5. 2016

Poznámka autorky cathleen

Tento a další recepty najdete u mě na stránkách Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kváskový chléb se semínky a syrovátkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wwDX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kváskový chléb se semínky a syrovátkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wwDX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-KVynikající, už je skoro celý pryč, doufám, že mi zbude alespoň kousek na snídani. Neměla jsem tolik semínek, tak jsem použila jen slunečnicová a lněná semínka a přidala kmín, já ho tam prostě v chlebu musím mít.:yes::yes:

janatka: Ivet, krásné fotky:yes: děkuji :-K

Andrlíková Michaela 31. 5. 2016 11:42
Dobry den tento chleba jsem dělala ,moc nam chutna,ale potřebuji něco na vysvětlenou.Těch 150g žitný mouky patři do rozkvasu nebo k te mouce pšeničné co přijde do těsta?Ja to pochopila ,že ta žitna přijde do testa a tudíž,jsem musela hodne dolevat vodu asi o 150ml navic.Děkuji za vysvětleni budu ráda když se mi to objasni a budu pect spravně:-)

Andrlíková Michaela: ne, žitná patří do kvasu.
Píšu hned v úvodu receptu....Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody uděláme rozkvas,...veškerý zbytek surovin se pak přidá až do těsta.
Určitě jsi použila syrovátku a ne podmáslí nebo kefír? Těsto je poměrně dost volné, nemůže být tuhé.

:yes:

Tématické fráze:
kváskový chléb recept, kváskový chléb se syrovátkou, kvaskový cuketovy chleb se seminky, recept na kváskový chléb, recept na kváskový chleba, chleba recept kvaskovy, kváskový chléb, semínka v kváskovém chlebu, toprecepy.cz moravsky cheb, kváskový chleba se syrovátka, kváskový chleba foto, kvaskovy cheb s podmáslím, žitný kmínový cheb, chléb se syrovátkou, kvaskovy chleba ze semínek, kváskový domácí chleba recept, domácí kváskový chléb recept, domácí kváskový chléb, kvaskovy chleb s slunečnice, slané tyčinky z kvasu

Suroviny:
kvas žitný, voda, syrovátka, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, sůl, semínka sezamová, slunečnice loupaná, semínka lněná, semínka dýňová

Přidat fotografie receptu