Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 113 kJ / 1 939 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,80 g |
| Tuky | 10,58 g |
| Vláknina | 23,23 g |
| Cholesterol | 5 mg |
| Sodík | 6,56 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 389,55 g |
Postup přípravy
Těsto necháme 1-2 hodiny kynout (nemusí dosahovat dvojnásobné velikosti), během té doby můžeme i dvakrát přeložit. Krok 3: Volnější těsto lehce propracujeme, uhněteme z něj bochník a ten dáme asi na 2 hodiny kynout do moukou vysypané ošatky. Krok 4: Vykynutý bochník opatrně převrátíme na plech s pečící fólií a i s ní pak sešoupneme na nahřátou podložku (pizza kámen, žula, dlaždice) ve vyhřáté troubě.
Pečeme 10 minut na 250°C, pak zeslabíme na 210°C a dopečeme - přibližně 30 minut.
Zveřejněno 9. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskový chléb se semínky a syrovátkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwDX
Moje poznámka
Kváskový chléb se semínky a syrovátkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwDX
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 1 hodinou
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 1 hodinou
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 2 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 2 hodinami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 2 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 2 hodinami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 2 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 3 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 3 hodinami
Tématické fráze:
kváskový chléb recept,
kváskový chléb se syrovátkou,
kvaskový cuketovy chleb se seminky,
recept na kváskový chléb,
recept na kváskový chleba,
chleba recept kvaskovy,
kváskový chléb,
semínka v kváskovém chlebu,
toprecepy.cz moravsky cheb,
kváskový chleba se syrovátka,
kváskový chleba foto,
kvaskovy cheb s podmáslím,
žitný kmínový cheb,
chléb se syrovátkou,
kvaskovy chleba ze semínek,
kváskový domácí chleba recept,
domácí kváskový chléb recept,
domácí kváskový chléb,
kvaskovy chleb s slunečnice,
slané tyčinky z kvasu
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
syrovátka,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
sůl,
semínka sezamová,
slunečnice loupaná,
semínka lněná,
semínka dýňová
Komentáře (7)
Píšu hned v úvodu receptu....Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody uděláme rozkvas,...veškerý zbytek surovin se pak přidá až do těsta.
Určitě jsi použila syrovátku a ne podmáslí nebo kefír? Těsto je poměrně dost volné, nemůže být tuhé.