Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort - květinové sudy s krokusy a břečťanem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Doba přípravy 840 min Doba přípravy: 840 min

840 min (840 min příprava)

Suroviny pro 40

40

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie54 241 kJ /
12 964 kcal
Bílkoviny344,80 g
Tuky369,80 g
Vláknina50,60 g
Cholesterol 4,19 g
Sodík 4,07 g
Sůl9,15 g
Sacharidy2 038,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: postup na korpusy v poznámce

postup na krém: svaříme vodu s rozmíchanou moukou na hustou kaši, necháme pod potravinovou folií vychladnout (aby neoschlo), vyšleháme s trochou cukru moučka dohladka, všleháme změklé máslo (používám Creme Bonjour raději než klasické máslo, je do krému jemnější) a cukr dle chuti. Odebereme 1/3 stranou na pomazání boků. Do zbytku všleháme tvaroh.

jeden menší korpus odložíme, poslouží rozdrobený jako hlína v sudech a okolo sudů na tácu Krok 2: Korpusy rozkrojíme podélně na třetiny, promažeme marmeládou, krémem a proložíme jahodami, vrchní koprus potřeme také slabou vrstvou tvaroh.krému, boky začistíme máslovým základním krémem (aby tvarohový nepřišel do styku s marcipánem), necháme do druhého dne proležet. Krok 3: Obložíme boky marcipánovým pruhem- podkladem o cca 2cm vyšší, než je korpus a sestavíme korpusy na sebe na finálním podnosu s vyššími okraji (mně udělal tác manžel na míru lednice - max 38cm hrana). Na podklad přilepíme marcipánová prkna, barvami vystínujeme, přidáme marcipánové pruhy - obruče, které natřeme stříbrnou barvou. Na korpusy dáme jako hlínu část rozdrobeného posledního korpusu, zbytek umístíme na tác (dá se po snědení dortu použít třeba do pohárů, zde má funkci spíš dekorační), zapícháme květy, poupata a listy krokusů a břečťan. Na poslední fotce doplněno i o čokoládové kamínky, dodala jsem na poslední chvíli. Krok 4: Postup na kytky - inspirací je na netu hodně, je to piplačka, každý lístek je vytvarovaný na drátku, po zaschnutí pak postupně svazovány floristickou páskou.

Zveřejněno 14. 5. 2016

Poznámka autorky isindy

https://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-ole...

ještě jednou vše nejlepší, mami :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort - květinové sudy s krokusy a břečťanem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pmAQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort - květinové sudy s krokusy a břečťanem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pmAQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Nádherný dort,nejen mamka,ale i celá rodina si na něm určitě pochutnala:-K:yes:

Ivo, minula ses povoláním :-D <3:yes:

:-O:-O úžasné, dokonalé. To už je kus umění:yes::yes:

Kdo umí, ten umí, kdo neumí / a to je můj případ /, ten..... všichni víme co;-):-). Paráda:yes::yes:

No paráda-myšák a popelník ;-),Nemá chybku

<3<3:yes::yes::-K:-K

S láskou pečeno ;-), s chutí snědeno :-p:yes:

jj - dobrý byl, díky:yes:

Isindičko nádherná práce;-):yes::yes:klobouk dolů:yes:Já vzpomínám na myšáka a vidím ten úžasný posun,to nemá chybu,ty jsi talent;-):yes:+

:-O ten je opravdu nádherný, krásný jarní dortík... nemám slov :yes:

Tématické fráze:
dort sud, prkna z marcipánu, sudy na kytky, sud dort, dort sud postup, květiny v sudech, kytky krokusy, květinový dort z araňžerské hmoty, květináče s břečťanem, dort jako pohár, květinové lístky na dort, marcipánový sud, kytky v sudu, krem s brectanem, dort sudy, marcipánový dort s květinami, korpus na sud, dotry sudy, postup na dort sud, krokus z marcipanu postup

Suroviny:
vejce, sůl, cukr písek, olej, kakao, mouka hladká, vejce, sůl, cukr, olej, kakao, mouka hladká, voda, mouka polohrubá, rama créme bonjour, tvaroh měkký, cukr moučkový, jahody čerstvé, marmeláda pikantní, cukr, mléko sušené, voda, med, mandlové aroma, potravinářské barvivo,

Přidat fotografie receptu