Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sloní uši

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 235 kJ /
2 446 kcal
Bílkoviny57,20 g
Tuky50,71 g
Vláknina15,28 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy432,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout.
(Rozhodnete-li se zadělat těsto bez omládku, z části odměřené vody rozmícháte asi lžíci cukru, trošku mouky a všechno droždí na řidší těstíčko a to necháte 20 minut kynout. Pak přidáte zbytek surovin a vymísíte těsto.) Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vypracujeme hedvábné těsto a necháme ho asi 70-90 minut kynout – během té doby ho dvakrát lehce propracujeme. Krok 3: Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na 12 dílů, z každého uděláme bulku a tu rozválíme na placku o průměru přibližně 10 cm.
Každou placku omočíme v rozpuštěném másle a naskládáme je do máslem vymazané dortové formy podle fotografie. Krok 4: Necháme je nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme lupínky mandlí a upečeme ve vyhřáté troubě (170-180°C/přibližně 35-40 minut).

Upečené vyndáme z trouby, necháme prochladnout a teprve pak vytáhneme z formy. Na talíři můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

Zveřejněno 17. 5. 2016

Poznámka autorky cathleen

Tento a další kynuté recepty najdete na stránkách Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sloní uši

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jKry

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sloní uši

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jKry

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Moc dobrá, jednoduchá buchta. Pekla jsem na chalupě, těsto jsem dělala ručně, pekárnu tam nemám. Pekla jsem ve velké remosce, takže tvar je všelijaký 8-( Bod už jsem dala, tak jen fotku a dík za recept:-K

zizala: děkuju za zprávu i hezkou fotku:-8:-K

Vyzkoušel jsem a pekl v remosce. Potvůrky vykynuly tak, že téměř nadzdvihovaly víko remosky a tím pádem byl vršek spálený. Příště zopakuji zase v nádobě od remosky, ale šoupnu ji do trouby. Chuťově výborné!

:-K To je fakt nádhera

Pěkný recept :-):yes:uloženo. Ještě mám dotaz, zda jde těsto umíchat v pekárně.

maiva: samozřejmě ;-) Omládek umíchni v misce (nebo také v pekárně, ale chce to program bez předehřevu - třeba začátek programu na moučníky s práškem do pečiva), pak k němu ve formě pekárny přidej zbytek surovin a na uhnětení bych asi také použila program bez předehřevu.
Vykyne to pak ve vypnuté pekárně.

:yes::yes:

Tématické fráze:
sloní ucho recept, sloni usi, sloní uši recept, sloní ucho, recept na sloní ucho, recept sloní uši, zákusek sloní ucho, recept sloní ucho, buchta sloní ucho, sloni ucho buchta, rezy sloni ucho, recept na sloni usi, buchta sloní oko, moučník sloní ucho, dort sloni ucho, sloni ucho moucnik, moučník sloní uši, recept sloní ucho fotografie, zákusek sloní uši, buchtami sloni ucho

Suroviny:
voda, mouka hladká, sladěnka, droždí, voda, máslo, cukr, šťáva citronová, kůra citronová, cukr vanilkový, mouka hladká, sůl, máslo, vejce, mandle plátkové

Přidat fotografie receptu