Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 404 kJ / 574 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,73 g |
Tuky | 6,77 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 180 mg |
Sodík | 264 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 19,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso odblaníme, očistíme a nakrájíme na kostky. Dále buď připravujeme v nádobě pomalého hrnce, pokud lze na plotýnce, nebo vedle na pánvi. Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme maso a orestujeme, zaprášíme paprikou, promícháme, pozor, aby se paprika nespálila.
Krok 2: Pokud jsme dělali na pánvi, vložíme vše do pomalého hrnce. Jinak nádobu vložíme do elektrického obalu. Přidáme víno, vývar jen tak, aby tekutina sahala do poloviny výšky masa. Vložíme rajčata, nakrájené papriky. Osolíme, opepříme, přidáme chilli papričku.
Krok 3: Pomalíme na druhém stupni 3,5 hodiny. Lze samozřejmě připravit v tlakovém nebo normálním hrnci.
Jako přílohu jsem uvařila červenou rýži.
Jako přílohu jsem uvařila červenou rýži.
Zveřejněno 20. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Telecí perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VjRX
Moje poznámka
Telecí perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VjRX
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 2 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 2 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 5 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánka z medvědího česneku
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 25 minutami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 2 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 2 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 2 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 2 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 2 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 2 hodinami
Banánové vafle
PetrZappa před 3 hodinami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 3 hodinami
Tématické fráze:
jak udělat telecí plecko,
teecí perkelt,
perkelt z telecího masa,
teleci recept,
perkelt,
perkelt,
telaci perkelt,
telecí perkelet,
s kuchařem u plotny telecí,
teleci plec pomaly hrnec,
teleci v pomalém hrnci,
telecí maso v pomalém hrnci,
telecí plec recepty,
perkelt v pomalém hrnci,
telecí recepty,
perklet recept,
telecí paprička,
recept na teleci,
telecí perkelt madarský,
perketl z telecího masa
Suroviny:
plecko telecí,
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
paprika sušená sladká,
chilli paprika čerstvá,
víno červené suché,
vývar,
sůl,
pepř,
tuk
Komentáře (5)