Suroviny
Porce: cca 10-12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 611 kJ / 5 165 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,55 g |
Tuky | 385,30 g |
Vláknina | 11,50 g |
Cholesterol | 2,73 g |
Sodík | 969 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 305,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělené bílky vyšleháme se špetkou soli do polotuha. Přidáme Sorbit a stévii a došleháme do tuha. Následně zašleháme žloutky a nakonec oleje.
Prosejeme mouku, smícháme s práškem do pečení a lehce vmícháme do vaječné pěny.
čtvercovou formu o délce strany 21 cm přestříkneme olejem na pečení. Těsto rozetřeme do formy a dáme do trouby vyhřáté na 250°C. Teplotu okamžitě snížíme na 160°C. Po 30 minutách ozkoušíme vpichem špejle upečenost. Hotový korpus necháme ve formě asi 10 minut vydýchat a potom vyklopíme na mřížku.
Vychladlý korpus necháme zabaleny do fólie odpočinout do druhého dne. Krok 2: Na pudink svaříme 200 ml mléka, ve zbylých 100 ml rozmícháme pudinkový prášek a stévii. Klasicky svaříme do husta pudink, který dáme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme do pěny. Vychladlý pudink prošleháme, aby zvláčněl a zašleháme do másla. Pro vůni můžeme přidat víčko rumu. Krok 3: Dobře vychlazenou šlehačku vyšleháme do tuha, opatrně vmícháme kysanou smetanu se stévii a vanilkový extrakt. Dle návodu na sáčku si připravíme želatinový ztužovač, který opatrně vpracujeme do krému. Krok 4: Korpus ze strany seříznem do tvaru kláves akordeonu a 2x prořízneme. Pomocí lžíce pokropíme všechny řezné plochy korpusu. Naneseme smetanový krém tak, aby 1/2 cm od krajů zůstalo volných a sestavíme. Celý dort omažeme máslovým krémem a dáme do druhého dne zatuhnout. Krok 5: 400g smartflexu pomocí jedlých barev obarvíme na požadovaný odstín, rozválíme na 3-4mm a naneseme na dort. Pomocí dlaní vyhladíme a přebytek ořízneme. Dále pak už dle fotografií doděláváme z hmoty detaily..klávesy, tlačítka, řemínky a tak. Detaily jsem natřela jedlou zlatěnkou.
Prosejeme mouku, smícháme s práškem do pečení a lehce vmícháme do vaječné pěny.
čtvercovou formu o délce strany 21 cm přestříkneme olejem na pečení. Těsto rozetřeme do formy a dáme do trouby vyhřáté na 250°C. Teplotu okamžitě snížíme na 160°C. Po 30 minutách ozkoušíme vpichem špejle upečenost. Hotový korpus necháme ve formě asi 10 minut vydýchat a potom vyklopíme na mřížku.
Vychladlý korpus necháme zabaleny do fólie odpočinout do druhého dne. Krok 2: Na pudink svaříme 200 ml mléka, ve zbylých 100 ml rozmícháme pudinkový prášek a stévii. Klasicky svaříme do husta pudink, který dáme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme do pěny. Vychladlý pudink prošleháme, aby zvláčněl a zašleháme do másla. Pro vůni můžeme přidat víčko rumu. Krok 3: Dobře vychlazenou šlehačku vyšleháme do tuha, opatrně vmícháme kysanou smetanu se stévii a vanilkový extrakt. Dle návodu na sáčku si připravíme želatinový ztužovač, který opatrně vpracujeme do krému. Krok 4: Korpus ze strany seříznem do tvaru kláves akordeonu a 2x prořízneme. Pomocí lžíce pokropíme všechny řezné plochy korpusu. Naneseme smetanový krém tak, aby 1/2 cm od krajů zůstalo volných a sestavíme. Celý dort omažeme máslovým krémem a dáme do druhého dne zatuhnout. Krok 5: 400g smartflexu pomocí jedlých barev obarvíme na požadovaný odstín, rozválíme na 3-4mm a naneseme na dort. Pomocí dlaní vyhladíme a přebytek ořízneme. Dále pak už dle fotografií doděláváme z hmoty detaily..klávesy, tlačítka, řemínky a tak. Detaily jsem natřela jedlou zlatěnkou.
Zveřejněno 21. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dia dort akordeon
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6NER
Moje poznámka
Dia dort akordeon
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6NER
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 2 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 4 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 7 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 3 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 4 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 6 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 6 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 6 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 8 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 21 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 22 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 22 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 23 hodinami
Tématické fráze:
dia korpus na dort,
dort klávesy,
dia dorty recepty,
dia dort,
dia korpus,
dia dort recept,
korpus na dia dorty,
recept na dia dort,
recept na dia korpus,
dortovy dia korpus,
peceni se sorbitem,
dia dorty,
korpus na dort dia,
zabaleni korpusu,
dia dortový korpus,
dort ve tvaru kláves,
dia dortový korpus na dort,
dort ve tvaru akordeonu,
korpus že stevie,
recepty na dia dorty
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
sladidlo,
stevie,
olej,
prášek do pečiva,
sůl,
voda,
extrakt vanilkový,
stevie,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
ztužovač želatinový,
extrakt vanilkový,
stevie,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
stevie,
smartflex velvet
Komentáře (6)