Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přírodní pikantní vepřový plátek

Hodnocení receptu je 4,9 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie952 kJ /
227 kcal
Bílkoviny1,32 g
Tuky22,06 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 886 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy5,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Prošleháme olej, česnek,hořčici, cukr, sojovku a zázvor. Maso v tom obalíme a necháme 2 hodiny odpočívat. Krok 2: Tuk rozehřejeme. Maso otřeme od marinády a poprášíme zlehka moukou. Dáme na rozpálenou pánev. Opékáme zprudka z obou stran. Ztlumíme plamen, přidáme na krájený celer a dusíme společně, aby maso bylo měkké a celer křupavý. Krok 3: Měkké maso vytáhneme a do výpeku přidáme trochu vývaru nebo vody. Necháme chvíli povařit. Jestli je šťáva ještě řídká, zahustíme trochou mouky s vodou a povaříme. Dochutíme případně solí a pepřem, nebo sojovkou a vrátíme maso. Společně už jen prohřejeme. Krok 4: Podáváme s bramborem, rýži nebo těstovinami

Zveřejněno 24. 5. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní pikantní vepřový plátek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RJzE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní pikantní vepřový plátek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RJzE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
přírodní vepřové plátky, vepřový platek, vepřové přírodní plátky, pikantní vepřové plátky, recept na přírodní vepřové plátky, přírodní vepřový plátek se šťávou, recepty vepřové přírodní plátky, přírodní vepřové plátky s rýží, veprove platky, vepřové plátky prirodni, prirodni platek, pikantní vepřový plátek, přírodní vepřové plátky recepty, recept vepřové přírodní plátky, vepřové plátky s rýží, vepřové plátky recept, recepty vepřové plátky pikantní, přírodní platky, přírodní vepřový plátek na česneku, veprove platky pikantni

Suroviny:
maso vepřové, celer, olej, omáčka sojová, zázvor sušený, česnek, cukr, hořčice pikantní, chilli, petrželka, sůl, pepř, tuk, mouka hladká

Přidat fotografie receptu