Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé kuřecí řízky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 280 kJ /
784 kcal
Bílkoviny91,14 g
Tuky29,12 g
Vláknina3,18 g
Cholesterol 614 mg
Sodík 2,09 g
Sůl5,03 g
Sacharidy37,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, osolíme a opepříme. Krok 2: Řízky obalíme v mouce, do které jsme přidali sůl, pepř, petrželku a papriku (a ač není psáno, můžete dát další bylinky). Pak ponoříme do rozšlehaných vajec a dobře obalíme. Krok 3: Dáme smažit na pánev s rozpáleným olejem, nejlépe na střední teplotě smažíme z každé strany asi 4 až 5 minut. Pokud řízků děláte víc a utíká vám čas, stačí hotové řízky dát do teplé trouby, kde si počkají na servírování. Krok 4: Na bramborovou kaši nakrájíme brambory na kostičky, rychleji se uvaří. Vaříme je v mírně osolené vodě. Scedíme. Krok 5: Mačkadlem kousky brambor rozbijeme, pak je osolíme, opepříme, přidáme kousek másla a ohřáté mléko. Pozor! Mléko přidávejte postupně, podle žádané konzistence kaše. Když ho vlijete naráz, může se stát, že zjistíte, že se kaše vzhledem blíží spíše pyré a už se to nedá zvrátit. Na chuti to nic nemění, ale chcete to tak? Když chcete mít kaši hladkou, vyměňte mačkadlo ve finále za metlu. Krok 6: Řízky servírujeme s kaší, posypanou petrželkou a s kouskem másla. Pokud chcete, přidejte pro chuť ještě tatarskou omáčku. S kaší jsou dobrou večeří, ale stejně skvěle chutnají jen s chlebem.

Zveřejněno 30. 5. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé kuřecí řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ep5Y

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé kuřecí řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ep5Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Mně to přijde jako klasický obalovaný řízek. Snad, že je to že stehna a ne z prsa, které je sušší. Dobrý je rizek přes noc naložit do kefíru s česnekem, solí a majorankou. Pak slit a balit v 3obalů a usmažit. Je to jemné a křehké<3

martina: No, ono je to rychlejší, protože se řízek jednou obalí v mouce a jednou namočí ve vajíčku a pak už smaží. Popsal jsem to na webu, jak k tomu došlo. Pouhou zbrklostí a tedy i omylem. A bylo to úžasný! S prsními řízky je to přesně, jak píšete, chtějí opečovávat a peřinku marinády přes noc, také si s nimi takhle hraju. Jsem tu uvedený jako "autorka receptu", ale to je jen technická záležitost webu :-)

Tématické fráze:
rychle rizky, rychlé kuřecí řízky, jak nejlepe usmazit rizky, rychlý rizek, rychlé kuřecí na řízky, jak balit řízky, řízky rychle, rychlé recepty řízky kureci, jak usmažit řízky, jak usmažit kuřecí řízek, jak nejlépe usmažit kuřecí řízky, rychle řizky v troubě, kuřecí řizek, rychlé recepty řízky, rychle kuřeci, kuřecí řízky rychle obalené v mouce, rychlé. řízky, jako balit řízky?, jak usmažit kuřecí řízky, jak ohřát rizek

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, vejce, brambory, mouka hladká, sůl, pepř, petrželka, paprika sušená sladká, květ muškátový, máslo, mléko, olej, tatarská omáčka

Přidat fotografie receptu