Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí domácí vývar

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 534 kJ /
367 kcal
Bílkoviny16,50 g
Tuky3,25 g
Vláknina39,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 785 mg
Sůl1,75 g
Sacharidy48,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celer, mrkev i petržel nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, ale necháme vcelku. Skelet i křídla dobře propláchneme. Vše dáme i s kořením do velkého hrnce s vodou a přivedeme k varu. Krok 2: Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme teplotu, aby voda jemně probublávala. Tomu se říká, že vývar táhneme. Čas od času sebereme z hladiny pěnu, která se vytvořila. Asi po hodině všechno opatrně promícháme a necháme dál mírně vařit – táhnout. Krok 3: Po 4 hodinách odstavíme a necháme v klidu vychladnout. Pak všechny suroviny vyjmeme z hrnce, ty už nebudeme potřebovat. Po tak dlouhé době vaření předaly všechnu chuť do vývaru, takže je vyhodíme. I skelet a křídla. Pokud je vám masa líto, ochutnejte. Zjistíte, že si na něm dál už nepochutnáte. Ale nelitujte, všechno chutné zůstalo ve vývaru! Krok 4: Teď už jenom přecedíme do sklenic. Někdo doporučí jemné pláténko, tentokrát jsem nasadil "jenom" superjemné sítko. Faktem je, že touto cestou se ve vývaru uchová i tuk, ale to není na škodu. Vývar také nebude tak čirý, jak o tom spousta kuchařů sní, ale – to vám potvrdí i machři, že to není na škodu. Každopádně je to skvělý základ na další vaření – v ledničce vydrží, ale když si ho oblíbíte, mizí dost rychle. Připravuji z něho nejenom polévky, ale přidávám i do dalších jídel.

Zveřejněno 31. 5. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí domácí vývar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W04Q

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí domácí vývar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W04Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

ja mrazím vývar do 0,5 litrových štvorcových krabičiek na potraviny a keď náhodou nemám krabičky voľné a potrebujem ich tak mrazený vývar jednoducho vyklopím, vložím do sáčku na mrazenie a vrátim do mrazáku. Krabičky môžem používať ďalej a mrazené kocky sa dobre skladujú v mrazáku.

romo11: Jo, to jsem také zkoušel, funguje. Ale jak jsem už říkal, mám velkou spotřebu, takže mi sklenice vystačí. Ale dík za reakci. Já už sem recepty nepřidávám, nějak mě unavily hloupé útoky. Takže už přidávám jen moji stránku.

A dá se to i zamrazit? Udělt si třeba kostičky od ledu a dát to do toho?

zujali: Jistě, že se to zamrazit. Jenom mívám rychlou spotřebu a také malý mrazák, takže to nedělám. Jednou jsem to zkusil, ale spočtěte si, kolik bude potřeba kostiček na polévku pro dva, natož třeba pro čtyři. Určitě ale vydrží zmrazený déle.

Tématické fráze:
domácí kuřecí vývar, čirý kuřecí vývar, kuřecí vývar, jak udělat čirý vývar, recept kureci vyvar, domácí vývar, vývar do mrazáku, kureci vyvar do mrazáku, recept na kuřecí vyvar, domaci vývar kureci, domácí kureci vývar recept, kuřecí vývar postup, jak udělat čirý kuřecí vývar, skvělý kuŕecí vývar, recept na domací kuřecí vývar, jak udělat kuřecí vývar, kuřecí vyvar ciry, čirý vývar kuřecí, jak na čirý vývar, vývary do do mrazáku

Suroviny:
celer, petržel, mrkev, skelet kuřecí, křídla kuřecí, pepř, koření nové koření, bobkový list, voda

Přidat fotografie receptu