Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Americký bramborový guláš

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 180 min

190 min (10 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 040 kJ /
966 kcal
Bílkoviny115,08 g
Tuky26,75 g
Vláknina17,92 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 442 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy59,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji, aby se zatáhlo a opeklo dohněda. Opečené kostky dáme stranou. Krok 2: Nadrobno nakrájené cibule dáme do kastrolu, kde jsme opékali maso, přilijeme vinný ocet, promícháme a povaříme, aby cibule změkla. Asi 5 minut. Dobře promícháme a ode dna kastrolu nejlépe dřevěnou špachtlí oškrábeme přípečky po mase. Přidáme papriku, kmín a rajčatový protlak. Povaříme ještě 1 minutu a přilijeme hovězí vývar. (Ten je nejlepší si připravit a ne spoléhat na kostku!) Vše přivedeme k varu. Krok 3: Vrátíme do kastrolu kostky masa, zmírníme teplotu. Zakryjeme a dusíme na mírném ohni minimálně 30 minut. Pak odkryjeme, přidáme na kostky nakrájené syrové brambory a na mírném ohni vaříme ještě asi minimálně dvě a půl hodiny. Maso by mělo být měkkoučké, což zjistíte, jak jinak, ochutnáním. Jinak vaříme opravdu do měkka. Krok 4: Ještě můžeme dochutit solí a pepřem, případně přidat trochu majoránky. Při servírování přidáme na guláš lžíci zakysané smetany a dozdobíme nasekanou petrželkou.

Zveřejněno 6. 6. 2016

Poznámka autora mojetara

Peripetie receptu a krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/americky-gulas-klasi...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Americký bramborový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qnz0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Americký bramborový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qnz0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Guláš je pekný a určite chutný, len sa chcem spýtať, čo je na ňom amerického? ;-)

casino: :-) Hm, masa je 500 g, brambor asi 300 g. Dík za palec.

Zobrazit starší odpověď

Guláše taky miluju a tenhle recept se mi líbí, bod rozhodně přidávám.:-K
Přesto si dovolím otázku, proč Americký? Žil jsem tam 29 let a guláš jsem krom vlastní kuchyně neviděl. Kližka se tam vůbec koupit nedá, tohle "podřadné" maso jde do psích konzerv. To jen na okraj. :-O
Přečet jsem si úvod v původním blogu, Marta Stewart, původem Polka, povoláním realitní makléřka se po neúspěších v tomto podnikání vrhla do rad hospodyňkám, mimo jiné i receptům opsaným kde se dalo. Tým kuchařů vařil co našla podle svého nejlepšího svědomí a ona se stala slavnou pokračovatelkou Magdaleny Dobromily na Americkém kontinentu :-D

mojetara: :yes:;-)

Zobrazit starší odpověď

Paráda. Guláše miluji a když jsou ještě z kližky, není co řešit :-) :yes:

Tématické fráze:
bramborový guláš, pečeme s martou stewart, marta stewart, recepty marty stewart, bramborový guláš s hovězím masem, guláš ze psí konzervy, marta stewart recepty, vaříme s marthou stewart, hovězí bramborový guláš, m.stewart recepty cz, marta stewart kuchařka, psi guláš recept, recept na bramborový guláš, bramborový guláš top recepty, bramborový guláš recept, bramborový guláš recept, hovězí stewart, top recepty bramborový guláš, vaříme na ohni, bramborový guláštop recepty

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, sůl, pepř, olej olivový, ocet vinný červený, kmín celý, majoránka, vývar hovězí, brambory, smetana zakysaná, petrželka hladkolistá

Přidat fotografie receptu