Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové kedlubny na sladkokyselo

Kedlubnová pochoutka hotová do půlhodinky. Kedlubna je opomíjenou zeleninou, kdy si jí dáme buď syrovou, do polévky anebo vůbec. Přitom je sladká, zdravá a tepelně upravená s trochou koření nebo bylinek moc dobrá.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 854 kJ /
443 kcal
Bílkoviny11,18 g
Tuky30,68 g
Vláknina5,85 g
Cholesterol 98 mg
Sodík 522 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy27,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci rozpustíme máslo a kedlubnu podusíme do měkka. Trvá to chvíli. Podle potřeby mírně podlijeme. Krok 2: Smetanu zředíme mlékem, podle toho kolik chceme omáčky. Přidáme mouku a důkladně promícháme. Krok 3: Přimícháme ke kedlubnám a povaříme. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem (ten tam musí být cítit) a případně cukrem. Krok 4: Podáváme s vařenými bramborami a vejcem vařeným natvrdo.

TIP: Kedlubny - nejlepší recepty

Zveřejněno 7. 6. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové kedlubny na sladkokyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Al0P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové kedlubny na sladkokyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Al0P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

brtna: teď jsem o tom přemýšlela, že by to s tím koprem bylo výborné (miluji kopr), a nebo kdyby byly čerstvé houby (hříbky) no, to by bylo:-K vyzkouším oboje:-D

:-)<3:yes: také bych si dala :-K

Dnes jsem vařila a vyměnila čerstvou fotku..:-)

nevěděla jsem co s kedlubnou, tak jsem vyzkoušela, do části jsem přidala trochu kopru a chutnaly nám obě alternativy:-)

No, smetanu jak víš nemůžu tam, kde jsou brambory, ale pokusím se to nějak vymyslet :-) :yes:

Jana Remkova: skus sojovu smotanu... pripadne ryzovu... a vsetko bude OK :-p

Tak to by mi chutnalo:yes: ...mám ráda kedlubnové zelí a tato omáčka má též tu sladko-kyselou příchuť;-)

Okurkovou, cuketovou a chřestovou znám, ale kedlubnovou jsme ještě nedělala :-) po kyselu je určitě výborná :yes:

Mňamka :yes:

Tématické fráze:
kedlubnové zelí se smetanou, kedlubny recepty, kedlubna recepty, recepty z kedlubny, kedlubny na smetane, recepty z kedluben, kedlubny na smetaně recept, kedlubna na kyselo, smetanové kedlubny, kedlubnové zelí se smetanou recepty, dušené kedlubny na smetaně, kedlubny na husto, kedlubny na kyselo, kedlubna se smetanou, kedlubnové zeli na smetane, kedlubny se smetanou, jak připravit kedlubny, smetanové kedlubnové zelí, kedlubny recept, recept kedlubny

Suroviny:
kedlubna, máslo, smetana zakysaná, mléko, mouka hladká, pepř mletý, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu