Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řecký pita chléb

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Saturejka Saturejka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie510 kJ /
122 kcal
Bílkoviny1,50 g
Tuky9,75 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny důkladně zpracujeme do nelepivého bochánku a necháme kynout v míse na teplém místě minimálně 40 min. Krok 2: Z vykynutého těsta vytvoříme asi 5-6 bochánků, které rozválíme na tenkou placku (asi 3mm). Každou placku necháme chvíli odpočinout (ještě se trochu nakyne). Rozpálíme si troubu na cca 220 stupňů Celsia. (používám elektrickou horkovzdušnou) Krok 3: Placky pokládáme na pečící papír na plech a necháme v troubě asi 4 minuty, dokud se placky nenafouknou. Poté vyndáme ven - a necháme splasknout (můžeme trochu propíchnout vidličkou) Placky štosujeme na sebe a přikryjeme dalším talířkem nebo pokličkou, případně vlhkou čistou utěrkou. (Nesmí ztvrdnout, ale zůstat měkké, jemně krupavé) Krok 4: Pokud chceme hned podávat - rozkrojíme placku napůl a naplníme ji předem připravenou směsí. (Na obrázku je náplň z jáhel s kari kořením a dušenou zeleninou.) Ale může být cokoliv jiného (masová směs, gyros, tzaziky, čerstvá zelenina, apod.) Krok 5: Pokud budeme skladovat - doporučuji nechat trochu vychladnout, zabalit do potravinářské fólie a dát do mrazáku nebo ledničky. Placky by měli vydržet měkké a vláčné asi 3-5 dní. Potom je dobré nahřát placky na horké pánvi s přidáním pár kapek vody. Můžeme předtím rozkrojit napůl aby se lépe vytvořila kapsa a naplnit směsí nebo podávat jako přílohu k zakousnutí.

Zveřejněno 8. 6. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řecký pita chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KywY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řecký pita chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KywY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Pita není řecký, ale arabský chléb.

Pita vypadá dobře, ale musím říct, že mi vyhovuje více nafouklá pita. Proč nechat splasknout, když může být pěkně nafouklá. Zmraženou pitu rozmražuju v páře, jednoduše jak se ohřívají knedlíky, tak stejně ohřeju pitu poté co trošku roztaje. Ale dělám to u kupovaných chlebů, které jsou pro mě super a mají dobrou chuť i pořádnou kapsu. Můžu doporučit www.pitachleb.cz, tak kdo chce taky vyzkoušet, můžete si ho objednat.

Tématické fráze:
řecký chléb, domácí řecký pita chleba, řecky chleba, plněný pita chleba, plněný pita chléb, pita chleba plněný recept, recept na pitu, recept na řecký chléb, řecké placky, pita chleba, řecký chléb recept, pita chleba bez droždí, pita placky, recept na pita chleba, pita chleba recept, pita recept, recept na pita chléb, pita chleb recept, pita chléb, recky chleba recept

Suroviny:
mouka hladká pšeničná, droždí sušené, cukr moučkový, sůl, voda, olej olivový

Přidat fotografie receptu