Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny pytlíčky

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maja Motti Maja Motti

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 868 kJ /
2 358 kcal
Bílkoviny44,63 g
Tuky149,73 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 346 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy206,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyšleháme pořádně žloutky s polovinou cukru (aspoň 4 minuty), poté vyšleháme bílky s druhou polovinou cukru (nepřešlehat!!) a jemně vmícháme ke žloutkům, přidáme 120 g prosáté mouky a opatrně mícháme dohladka. Poté můžeme upéct dvěma způsoby: Buď ve formě na Cake Pop, kde potom dovnitř plníme krémem, nebo dáme upéct na plech, potom můžeme vykrajovat a slepovat krémem kolečka, nebo rozdrobit a z korpusu, krému a rumu vyrovit punčovinu. Z ní potom vyrobit nadýchané kuličky. Krok 2: 1/2 jahodového pudinku uvaříme ve 110 ml mléka a necháme vychladnout. Ušleháme si máslo s trochou mletého cukru, přišleháme vychladlý pudink a přidáváme 1 PL pasty "lesní směs" a vyšleháme do hladkého krému. Krok 3: Pokud jsme korpus pekly ve formě na Cake Pops, kuličky jemně pokropíme rumem, pak si krém dáme do sáčku se špičkou, v kuličce korpusu si malou lžičkou uděláme místo na krém a naplníme. Poté obmažeme krémem a dáme vychladit. Krok 4: Pokud jsme korpus pekli na plechu, pokropíme jej mírně rumem, pak můžeme vykrajovat menší kolečka vykrajovátkem a jednotlivá kolečka spojit krémem, obmazat a dát vychladit. Krok 5: Pokud chceme všechny chutě spojit dohromady, je lepší korpus rozdrobit, přidat krém a trochu rumu a vyrobit si punčovinu, ze které potom vytváříme kuličky tak, aby byly nadýchané. Krok 6: Fondant nebo marcipán si vyválíme na tloušťku cca 2 - 3 mm, vykrájíme z něj kolečka tak velká, abychom do nich pohodlně kuličky zabalili a pak balíme tak, aby nám nahoře zůstával vějířek jako u pytlíčku. Nakonec můžeme pomalovat nebo polepit ozdobami. Krok 7: Přidala jsem do fotek i dort, ke kterému jsem pytlíčky přidala. Kdo nemá rád cupcake, může si vytvořit tuto variantu zákusku.

Zveřejněno 16. 6. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny pytlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W0xJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny pytlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W0xJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

:-O;-):yes::yes:

já bych si udělala hned velkej pytel !! :-D:yes::yes::yes::-D:yes::yes::yes::-D:yes::yes::yes::-D:yes::yes::yes:

petynka: :-D

Úžasné a moc hezké měšce. A ty šálky - to je dort? Vypadají jako skutečné. <3:yes:

Nadja: A květy jsou jedlé - vyrobené z fondantu

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
pop cake recept, babiččiny recepty, panda buchta s tvarohem, buchta panda, jak nepreslehat žloutky, recepty babiččiny obrázky, pětinka másla, pop cake recepty, jak si vytvořit pytlíčky na perníčky, recepty na ochucovací pastu z lesního ovoce, cheesecake s kanadskymi borůvkami, tvarohovo kakaové panda řezy, recept cake pop, slehackove pytlicky, domácí marcipánová hmota babiččiny recepty, kynuté pytlíčky, babičiny recepty

Suroviny:
vejce, mouka hladká, cukr, mléko, pudink jahodový, máslo, cukr, ostružiny, rum, fondant

Přidat fotografie receptu