Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina koprová omáčka

Koprová omáčka - jedněmi milovaná a druhými nenáviděná. A většinou za to mohou školní jídelny, kde ta nechuť vznikla. Ale tahle, poctivá se smetanou a žloutky, dobře ochucená a sladká - jen se sliny sbíhají.

Hodnocení receptu je 4,9 (51×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 417 kJ /
2 251 kcal
Bílkoviny72,78 g
Tuky166,78 g
Vláknina1,35 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 714 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy114,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm mouku. Zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Krok 2: Omáčku provaříme, hustotu doladíme buď zředěním vývarem nebo naopak lehkým zahuštěním trochy mouky, rozmíchané v mléku. Krok 3: Osolíme, provaříme a vlijeme šlehačku s rozkvedlanými žloutky. Krok 4: Přivedeme k varu, necháme probublat a vypneme. Krok 5: Do horkého vhodíme nadrobno nasekaný kopr a doladíme chuť cukrem a trochou octa. Krok 6: Podáváme s vejcem natvrdo nebo vařeným hovězím masem.

TIP: Jak uvařit koprovou omáčku

Zveřejněno 18. 6. 2016

Poznámka autorky cathleen

Podle České kuchařky Miloše Štěpničky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina koprová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JxO2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina koprová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JxO2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

sanstefan: není snadné odhadnout, protože my koprovku milujeme :-8 Ale počítejte s přibližně 5 porcemi ;-)

Prosím, kolik je to asi porcí? Vařím pro 2 lidi, takže max 4 porce a 1,5 litra mléka mi přijde moc. Poslední koprovka se mi nepovedla, takže bych rád recept vyzkoušel.

Eviks33: díky :-K

Vynikající recept a skvělá chuť <3

srettka: ty žloutky vyzkoušej, to je teprve ta babiččina koprovka, dělám stejně...různé "dietní" koprovky jsou podle mne nesmysl, stejně jako "dietní" svíčková na smetaně...dám si třeba malou porci a ne každý týden, ale POCHUTNÁM si.....

cathleen: Tak to opravdu chci vyzkoušet, protože koprovku zrovna miluju. A není to tak dlouho, co jsem o ni mluvila s plnou pusou slin:-D

Marie Svarcova, srettka: děláme ji podle pana Štěpničky už pár let, je opravdu výborná. Ty žloutky omáčku ještě zahustí a dodají jí jemnost i pěknou barvu navíc - však je zkus přidat ;-) (a já ráda vyzkouším tvou radu s octem).

Dělám podobně, jen ty žloutky jsem tam nikdy nedávala. Ale asi to vyzkouším, jestli to ještě nevylepší i tak výtečnou chuť. Všem koprovkařům dobrou chuť:-):yes:
P.S.Ještě jsem si vzpoměla, že kdo má rád kyselou, tak je chutnější ocet horký na přichucení.

:yes::yes:<3 přesně tak ji dělám už 50 let , je skvělá ani maso nemusím mít. :-K

Koprovku tuze rádi, ovšem variantu s masem.:-p

Vypadá skvěle.a určitě i tak chutná..:yes::yes:

Tématické fráze:
koprovka z mléka, koprovka recept, koprovka, babicina koprovka, recepty koprovka, babiččiny recepty koprová omáčka, babiččina koprová omáčka, koprovka s masem, babičina koprová omáčka, koprovka s hovězím masem, recept koprovka, koprovka s těstovinami, koprovka s mlékem, koprovka bez mleka, priprava koprovky, příprava koprovka, recept na koprovku, koprovka ze šlehačky, babičina omáčka recept, kprovka

Suroviny:
máslo, mouka hladká, mléko, šlehačka, žloutek, sůl, vývar masový, cukr, ocet, kopr

Přidat fotografie receptu