Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulový quiche

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Klejtopajda

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 918 kJ /
3 327 kcal
Bílkoviny99,00 g
Tuky196,56 g
Vláknina37,98 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 1,59 g
Sůl3,87 g
Sacharidy279,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme těsto z napsaných ingrediencí a necháme odpočinout v lednici alespoň hodinu, nejlépe však do druhého dne. Krok 2: Teď se pustíme do přípravy náplně. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji. Až nám cibulka lehce zesklovatí, podlijeme vínem a necháme dusit dokud se nám víno neodpaří. Takto připravenou cibuli necháme vychladnout a následně osolíme, opepříme a okořeníme provensálským kořením. Přidáme nastrouhaný sýr, smetanu, žloutky a vše pořádně promícháme. Krok 3: Vezmeme formu na koláč a vymažeme ji olivovým olejem. Těsto vyválíme (tloušťka 4 mm) a vložíme do formy. Nesmíme zapomenout těsto na dně formy propíchat vidličkou. Krok 4: Do formy s těstem nalijeme připravenou cibulovou směs, kdo chce, může ještě vršek posypat sýrem, a pečeme na 180 °C 40 minut.

Zveřejněno 20. 6. 2016

Poznámka autorky Klejtopajda

Hotový quiche můžeme podávat teplý i studený, mně teda více chutná ještě teplý :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulový quiche

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XlgW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulový quiche

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XlgW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Quiche je koláč původu francouzského. Ve Francii používají créme fraiche, což je vysokoprocentní tučná smetana (bývá kolem 40% tuku). U nás se dá koupit créme fraiche jen někde a nebo jen někdy (zřídka), použil bych smetanu aspoň 30%, ne 12%. Toť můj názor, nikomu ho ale nenutím.

Ještě doplním text z odborné literatury: Crème fraîche je francouzská verze zakysané smetany s obsahem tuku až 45 %.

Už se na něho těším až ho zkusím !! <3:yes::yes::yes:

borůvka: těším se na fotečku ;-)

Miluji quiche v jakekoliv podobe a u tveho receptu ocenuji, ze zaklad je z poctiveho krehkeho testa a ne z listoveho.

chocolate: děkuji :) z listového těsta jsem nikdy quiche nedělala a snad to ani zkoušet nebudu :D

Tématické fráze:
quiche recept, cibulový quiche, quiche, cibulový kiš, quiche cibulový, recept na quiche, cibulový koláč kiš, recept quiche, guiche, quisch, recept na těsto quiche, quiche s cibuli, quiche recepr, quiche recepty, guiche recept, cibulovy guiche, cibulový quich, quich, quish, quische

Suroviny:
mouka hladká, máslo, voda, sůl, smetana 12%, sýr gouda, cibule, žloutek, olej olivový, víno bílé, koření provensálské, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu