Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Divoká kedlubnová polévka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 810 kJ /
672 kcal
Bílkoviny37,16 g
Tuky38,57 g
Vláknina16,87 g
Cholesterol 91 mg
Sodík 1,30 g
Sůl3,14 g
Sacharidy35,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubnu nakrájíme na malé špalíčky, mrkev nadrobno, papriky zbavené semen nakrájíme na jemná kolečka, cibulky jarní cibulky nakrájíme napříč na jemné plátky. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, orestujeme cibulku a přidáme kedlubnu, mrkev a papriky, ještě orestujeme, přidáme mleté chilli vločky a zalijeme trochou vývaru. Zakryjeme a dusíme asi 15 minut, aby zelenina změkla. Krok 2: Zeleninu přendáme do kastrolu, přidáme asi 2 šálky vývaru, opepříme, přivedeme k varu a pak na mírném ohni dusíme zakryté asi 20 minut. Krok 3: Na lžíci oleje opečeme na kolečka nakrájenou klobásu. Květák rozebereme na růžičky a blanšírujeme. Stačí 3 až 5 minut povařit v osolené vodě. Krok 4: Polovinu dušené zeleniny i s částí vývaru rozmixujeme tyčovým mixerem na pyré. K dušené zelenině nalijeme pyré a chvilku povaříme. Podle konzistence můžeme ještě přidat trochu vývaru. Krok 5: Přidáme blanšírovaný květák a opečenou klobásu, zakryjeme a necháme dojít. Krok 6: Pokud se obáváte přílišné ostrosti, můžete část pálivých paprik zaměnit za nepálivé.

Zveřejněno 20. 6. 2016

Poznámka autora mojetara

Krok za krokem i s příběhem také na http://www.mojetara.cz/recipe/divoka-kedlubnova-po...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoká kedlubnová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnkJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoká kedlubnová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnkJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Pálivé mám nejraději !! :yes:

borůvka: No, tak bacha, tohle je fakt dost ostrá záležitost. Mám i mírnější variantu pro méně otrlé. Jak na webu, tak ještě jednu: stačí přidat víc vývaru. Ale ta prvotní verze, ta mi fakt šmakovala, byť huba trochu hořela.

aha :-8

Proč divoká?? :-)

Jana Remkova: Protože je fakt dost pálivá.

Tématické fráze:
kedl polévka, divoká mrkev, divoká mrkev, krdlubnova pyré recept, kedlubnova polevka, blanšírovaný květák s noky, kedlubna polévka, kedlubnova polevka s klobasou recept, kedlubnová polévka recept, jemná kedlubnová polévka, kedlubnová polévka s bramborem, polévka z divoké zeleniny

Suroviny:
kedlubna, mrkev, květák, paprika čerstvá zelená, cibulka jarní, vločky chilli, vývar, klobása papriková, olej olivový, pepř

Přidat fotografie receptu