Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený králík s hrubozrnnou hořčicí, paprikou a rajčaty s bramborovo-jablečnou kaší

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 094 kJ /
500 kcal
Bílkoviny11,07 g
Tuky2,24 g
Vláknina20,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy99,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytá rajčata a papriku nakrájejte na kostičky a dejte do pekáče, osolte a zakápněte olivovým olejem, zhruba jednu lžíci. Naporcovaného králíka osolte a namažte hořčicí. Maso položte na zeleninu. Podlijte trochou vody, aby byl králík ani ne z půlky ponořený. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky a položte na maso a zeleninu. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi dvě hodiny do měkka. Krok 2: Zhruba 30 minut před koncem pečení si připravte na kaši. Oloupané brambory, celer a jablka nakrájejte na kostičky a společně s drceným kmínem a solí vařte ve vodě do měkka. Krok 3: Když je uvařeno, rozšlehejte společně s vlažným mlékem a máslem na kaši. Krok 4: Salát připravíte tak, že nastrouháte okurku nahrubo a ochutíte solí, cukrem, octem a olejem.

Zveřejněno 20. 6. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík s hrubozrnnou hořčicí, paprikou a rajčaty s bramborovo-jablečnou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/70oj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík s hrubozrnnou hořčicí, paprikou a rajčaty s bramborovo-jablečnou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/70oj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Mě se receptík moc líbí,zatím nemám králíka,čekám až dostanu od dcery;-)jak se stane tak ráda vyzkouším:yes:

My jsme králíka s hořčicí nepekli ještě nikdy !! Sice jsem to ještě nikdy nezkoušela, ale už jenom jak se dívám na ty
ingredience, tak už na první pohled jen :no: a :-((
Připadá mi to rovnou jako králík na leču !! :-((:no::no:

borůvka: Nemůžu se zavděčit všem... :) Tvůj názor beru. Já mám ráda tyto kombinace, jelikož paprika tomu dodá ten šmrnc, rajčata jak by smet. A v kombinaci s tou hořčicí... Uááá :) :-D:-8 Každopádně díky za názor. ;-)

hosta: :-K

Simona Skolakova: Jsem zvědavá, jaká bude Vaše reakce. :) Hlavně na tu kaši...:-p

Zobrazit starší odpověď

Králíka máme moc rádi a s hrubozrnnou hořčicí jsem ještě nezkoušela :-)

Jana Remkova: No vidíš to, člověk se stále učí. :) My vždy pekli králíka s kremžskou hořčicí, tak jsem zkusila tu hrubozrnnou... A je to fajn. :)

Tématické fráze:
kralik na rajcatech a paprice, pečený kralik recepty pro kuchařka pro dceru, pečený králík na rajčatech a paprice, kralik s rajcaty a parikami, kuchařka pro dceru /pečený králík, pečený králík s rajčaty a paprikami, pečený králík na paprice, králik na paprika na rajčeti, peceny kralik na paprikach a rajčatech, nejlepší pečený králík s paprikami a rajčaty, králík s hrubozrnou hořčicí, pečený králík na rajčatech a paprikách, králík na rajčatech, králík na rajčatech a paprikách, králík na hořčici, kralik spaprikou, kralik s paprikou a rajcetem, recept na pečeného králíka s hořčicí, kralik s rajcaty a paprikami

Suroviny:
králík, rajče, paprika čerstvá žlutá, hořčice hrubozrnná, česnek, sůl, olej olivový, brambory, jablko, celer, kmín drcený, máslo, mléko, okurka čerstvá, sůl bylinková, ocet, olej

Přidat fotografie receptu