Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepice na paprice s citronovou šťávou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie260 kJ /
62 kcal
Bílkoviny1,81 g
Tuky0,37 g
Vláknina6,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy11,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V tlakovém hrnci rozpalte olej a orestujte na něm oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli, dokud nezhnědne, trvá to asi 15 minut. Přisypte sladkou papriku, zamíchejte nechte pár vteřin opékat. Zalijte studenou vodou. Přidejte rozpůlenou slepici, zeleninu, koření, sůl, pepř a pokud máte, nať celeru. Zavřete víko a duste asi hodinu a půl. Krok 2: Když je slepice měkká, vyndejte ji bokem společně s bobkovým listem a novým kořením. Obsah hrnce rozmixujte do hladka. Zapněte plotýnku a přiveďte k varu. V misce si připravte záklechtku z mouky a vody. Za stálého míchání pomalu vlévejte do omáčky, aby byla hustá podle vaší chuti. Nechte provařit 20 minut, aby se vyvařila chuť mouky. Krok 3: Oberte maso a nakrájejte. Když je omáčka provařená, vypněte plotnu, zakápněte citrónovou šťávou a přidejte velkou lžíci másla. Nechte máslo pozvolna rozpustit, rozmíchejte. Krok 4: Servírujte s těstovinami, rýží, knedlíkem či kuskusem.

Zveřejněno 20. 6. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepice na paprice s citronovou šťávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Npm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepice na paprice s citronovou šťávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Npm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
slepice na paprice, slepice recepty, slepice na paprice videorecept, slepice na paprice v tlakovém hrnci, slepicena paprice, slepicena paprice v tlakovem, recepty co ze slepice

Suroviny:
slepice, mrkev, cibule, petržel, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř, mouka, olej, šťáva citronová, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu