Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makrela na pánvi s pomerančovou salsou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 31 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 16 min

31 min (15 min příprava + 16 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 963 kJ /
1 664 kcal
Bílkoviny156,62 g
Tuky97,80 g
Vláknina11,23 g
Cholesterol 573 mg
Sodík 518 mg
Sůl1,12 g
Sacharidy33,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Makrelu ulovenou v obchodě už máme předpřipravenou. Je na vás, zda ji zbavíte hlavy a ocasu. Použil jsem nůž! Ryby opláchneme a osušíme. Brambory nakrájíme na měsíčky a uvaříme v osolené vodě. Novým bramborám by mělo stačit 20 minut, možná i méně. Krok 2: Smícháme mouku s uzenou paprikou, solí a pepřem. Touto směsí posypeme (obalíme) makrelu z obou stran. Dáme stranou. Krok 3: Smícháme kousky pomeranče s drobně nakrájenou šalotkou, nasekanými olivami, petrželí a dobře opepříme. Krok 4: V pánvi rozehřejeme olej s máslem a makrelu osmažíme z obou stran, z každé asi 6 až 8 minut. Zelené fazolky povaříme 3 minuty v osolené vodě. Krok 5: Podáváme s pomerančovou salsou, novými bramborami a zelenými fazolkami.

Zveřejněno 22. 6. 2016

Poznámka autora mojetara

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makrela na pánvi s pomerančovou salsou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kLyX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makrela na pánvi s pomerančovou salsou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kLyX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
makrela pečená na pánvi, makrela recept, pečená makrela na pánvi, recept na makrelu, uzená makrela na pánvi, černá makrela recepty

Suroviny:
makrela, pomeranče, paprika sušená uzená, mouka hladká, sůl, pepř, cibule šalotka, olivy černé, petržel, brambory rané, fazolky zelené, olej olivový, máslo

Přidat fotografie receptu