Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mušle ,,na buzaru,,

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aachje aachje

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 499 kJ /
1 553 kcal
Bílkoviny126,77 g
Tuky71,24 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 3,00 g
Sodík 7,51 g
Sůl20,15 g
Sacharidy68,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na olivovem oleji zesklovatet salotku a cesnek, pridat strouhanku, vsypat musle, zalit vinem a vyvarem, opeprit, osolit, prikryt poklickou, varit.
Po 3 minutach priklopene poradne protrepat.
Varit dalsi 3 minutky a prikryte nechat jeste tak 2 minutky dojit.
Na taliri prelit musle omackou, posypat bylinkami a zakapat citronem. Krok 2: Hodi se bagetka a nebo jen tak. Krok 3: Pred varenim musle na chvili nechat v pokojove teplote.
Musle otevrene a nejak poskozene vyhodit, ty ostatni pod tekouci vodou omyt.
Musle, ktere se pri vareni neotevrou, vyhodit.

Zveřejněno 29. 6. 2016

Poznámka autorky aachje

Jeste dodam...nekdo nekdy v Cechach prohlasil, ze morske plody se nesoli, ze jsou samy o sobe z more slane. Je to blbost. Musi se samozrejme osolit a to dostatecne, stejne jako si osolite tunaka. Ryby a morske potvory, ale i sladkovodni ryby se dokonce maji solit vice, nez jsme zvykli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mušle ,,na buzaru,,

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xxQr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mušle ,,na buzaru,,

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xxQr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

K solení vždycky říkám, že přisolit se dá, ale vyndat to už nejde :-D Tož tak.
K receptu, trochu mně tam mate ta strouhanka, já to znám spíš jen jako průzračnou polévku do které jsem si bagetku namáčel - a mlsal.
No a bod samozřejmě přidávám, protože to s tou strouhankou zkusím. Nejsme v Prostřenu, to že to neznám ještě neznamená, že je to špatné ;-)

aachje: Slavky jsou ruzneho puvodu. Ty, ktere pochazeji ze Stredozemniho more (Mytilus gallopreovencialis), jsou naopak hodne slane, coz je dano rozdilnou koncentraci soli ve Stredozemnim mori a Atlantickem oceanu, odkud pochazeji prave Tebou pouzite, tedy Mylilus edulis. Tkz. pri nakupu si dejte pozor na pojmenovani a podle toho solte, asi tak.......

Jitkas: Ty moje jsou ze severniho more.
Drobek: strouhanka vyvar lehce zahusti. Je to vynikajici.

Tématické fráze:
slávky na buzaru, krevety na buzaru, jedle musle, recept na mušle, mušle recept, musle v oleji, slávky v buzaru, krevety na buzsra, krevety na buzaru, recept sladkovodni musle, slávka na buzaru, recept mušle, slávki na buzaru, musle slavky recepty, mušle recept, mušle jedlé, mušle recepty, krevety na buzaru recept, recepty na mušle, jak se vaří buzar

Suroviny:
slávky, česnek, cibule šalotka, olej olivový, pepř mletý, víno, vývar, strouhanka, citron

Přidat fotografie receptu