Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cannelloni s chřestem a parmezánovou peřinkou

Chřest se šunkou a sýrem může být vynikajícím předkrmem. Zkuste jím však naplnit cannelloni a zapéct je s bešamelem a parmezánem a rázem se z předkrmu stane vynikající a snadný oběd.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 188 kJ /
762 kcal
Bílkoviny37,74 g
Tuky43,75 g
Vláknina20,60 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 721 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy49,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chřest oloupeme, odkrojíme tuhé konce a 8 minut povaříme v osolené vodě. Krok 2: Vždy po dvou stoncích ho zavineme do plátku šunky a vložíme do cannelloni. Krok 3: Cannelloni přendáme do vymazaného pekáčku a důkladně je přikryjeme bešamelem, připraveným z másla, mouky, mléka a soli. Krok 4: Posypeme pepřem, strouhaným parmezánem a zapékáme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut dozlatova.

TIP: Jak poznat čerstvý chřest

Zveřejněno 12. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cannelloni s chřestem a parmezánovou peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZXo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cannelloni s chřestem a parmezánovou peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZXo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Jak to, že mi utekl tak krásný recept:-p - sezona chřestu se blíží, tak ukládám:-)

tak...vcera jsem koupila chrest, dneska cannelloni a vecer se chystam, ze to vyzkousim. Jsem zvedava, jak to dopadne;-) Eli, prosim te, jaka se k tomu hodi priloha? Asi udelam brambory a nejakou zeleninovou oblohu...

:-):-), děkuji za komentáře a Jani - doufám, že už jsi se s chřestem seznámila nebo se na to vážně chystáš...!! ;-)

Eli, já se přidávám k ostatním a určitě se začnu po chřestu poohlížet. Vypadá to skvěle, krásné foto, hlavně to poslední:-O, když popustím uzdu své fantazii..., no štěstí, že je to s hvězdičkou.:-8:-))
Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:
Berte to jako drzou vtíravost, ale tady jsem přidal pár foteček.:-8 http://www.toprecepty.cz/recept/4845-bramborova-ka...

Moc hezký recept:yes:

Také jsem měla chřest v ruce a přemýšlela jsem ,co s ním. Už vím :-)Dík za inspiraci a bodík už letí :yes:

Na čerstvý chřest se vždycky každoročně těším a ráda zkouším - tohle vypadá víc než jen lákavě ;-):-p:yes:

Krásný recept, honem ukládám a zítra se podívám po chřestu.Bod je na místě.:-)):yes:

Eli, ty mne snad donutíš si ten chřest nakonec koupit:-p už jsem ho měla v ruce, ale já jsem ten typ, co se neznámého docela bojím. A mimochodem, pivní sýr má obrovský úspěch!!:-) No a tohle vypadá tak upravené opravdu móóc lákavě.;-):yes:

Tématické fráze:
testoviny s chrestem, canelloni, pokrmy z chřestu, chrest recepty, recepty chřest, těstoviny caneloni, chřest těstoviny, těstoviny chřest, caneloni, těstoviny canneloni, caneloni recept, recept těstoviny s chřestem, canneloni se špenátem recept, recepty z chřestu, chřest recept, caneloni se spenatem, vaříme caneloni, jidla z chrestu, jak vařit chřest, chřest-recepty

Suroviny:
cannelloni, chřest, šunka, máslo, mouka hladká, mléko, sýr parmazán strouhaný, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu