Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina sladká omeleta (Štěpánská)

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 009 kJ /
241 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy8,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme z nich sníh.
Ke konci přidáme cukr a došleháme. Krok 2: Do sladkého sněhu vešleháme žloutky a mouku se solí. Krok 3: Z těsta usmažíme na oleji omeletu - smažit spíš zvolna, aby se propekla a na talíři pak nespadla. Krok 4: Potřeme marmeládou, přehneme a ozdobíme - u nás byla šlehačka, lískooříškový toping a drobné ovoce.
Můžete i pocukrovat.

Zveřejněno 11. 7. 2016

Poznámka autorky cathleen

Kdysi je dělávala moje maminka našemu, tehdy malinkému synovi. Ten už teď má synka vlastního, tak jsem mu zkusila nabídnout tuhle rychlou piškotovou omeletku.

Setkala se u něj se stejně obrovským nadšením, jako tehdy u jeho táty a jeho babičky....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina sladká omeleta (Štěpánská)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Ao7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina sladká omeleta (Štěpánská)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Ao7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Chutnější je na másle. Maminka i obě babičky i prababička tomu říkali "cvíboch" :-)

Děkuji za dobré rady, všechny beru a budu zkoušet dál. Dělám ji ze dvou vajec, pánev 25cm, nelepí se, to je v pořádku. Zdravím a hezký den!

Má se ta omeleta obrátit a smažit po obou stranách? Nějak se mi to nedaří tak hezky usmažit, jak vidím na fotkách. Zkouším to u potřetí.

polarka101: děkuju za důvěru:-8
Z kolika vajíček ji děláš? Ta na fotce je ze dvou. Zkus přidat malinko víc mouky, třeba nespadne, když bude těsto pevnější...pokud při otočení spadne, bylo těsto buď dost řídké nebo omeleta málo propečená.
Při smažení ji nezakrýváme, pekla jsem ji na malé pánvičce (omeleta menší a vyšší) i na normální pánvi, kde byla trošku nižší. Oleje dávám málo, při otočení omelety můžeš přikápnout. Máme nepřilnavé pánve, smaží se na nich dobře.

Zobrazit 3 starší odpovědi

konečně jsem tu objevila tenhle recept,kdysi mi omeletku dělala kolegyně a recept jsem někde ztratila,takže díky za něho,konečně si můžu tu dobrůtku zase udělat :-K

ivule60: jé ,to jsem ráda! :-) Také jsem na ně pozapomněla a připomněl mi je vlastně až ten náš cvrček, když tu pobíhal a měl na něco chuť....

Vzpomínka na dětství:-Ktyto omeletky jsem milovala:yes::yes:

Mňam <3:yes:

Tak po dlouhé době se přidám i já. Ano ta omeleta se skutečně jmenovala MONACO a také tak je uvedená v normách teplé kuchyně č. 19541. Recept nemá chybu, jen příprava je jinak, nesmaží se na pánvi, ale ve středně vyhřáté troubě se peče na pánvi tak jak píšeš vymazané máslem do zlatova. A protože je to minutka a byla hodně oblíbená, tak jsem jich svého času v hotelu dělal také 10 až 15 za večer. Srdečně zdravím a je paráda přidat správné věci.:-K

klukodvody: ano, vím o pečení v troubě:-) - když jsem "piškotovou" omeletku hledala na internetu, všude ji pekli.
Moje mamka ji smažila, my taky, takže asi to není ta dokonalá Štěpánská;-) ale je to rychlejší a úspornější než rozpalovat troubu.
Je vynikající, že?:-K Když člověka honí mlsná a neví -co by- je tahle sladká omeleta rychlé a efektní řešení:-D

No, u nás se tomu říkalo Štepánská amoleta:-)
...ale spíše mě přeqapuje, že tu rcp ze zlatého fondu světové kuchyně doposud nebyl:-O

casino: ano, tady jsem hledala nejdříve....a nenašla vůbec nic.

Přesně tak, není nad návrat ke kořenům, protože žádné světové kuchařky nám nikdy neuvařej tak dobře, jako vařily babičky a mamky :yes::yes::yes:
Já mám také pocit, že to znám, ale fakt nevím, jak se to jmenovalo....
Ovšem v podobných ta Štěpánská hovězí pečeně, to je teda síla........:-((:-((

spagetka: když jsem si na tuhle omeletu vzpomněla, nejprve jsem ji hledala na internetu, protože mamka už dlouho není:-(
Našla jsem ji jako Štěpánskou nebo i Monako se jí prý říká....a sestra si dost pamatovala recept, tak jsme to daly dohromady.

Taky jsem si vzpomněla - naše babička do toho házela ještě ovoce a říkala tomu "malá bublanina":-D:yes:

maris, hosta, yanull: děkuji:-K
Ano, přesně, i já mám vzpomínky na jídla, která jsou pro mě spjata pouze s mou babičkou:-8

Koloběh života .... a stejně i tento vnouček bude vzpomínat na babiččinu omeletu ;-):-K Já dodnes takto s láskou vzpomínám na babiččiny peciválky :yes:

Krásné:-):yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
sladká omeleta, sladká omeleta recept, amoleta sladká, vajecna omeleta na sladko, sladké omelety, recepty na omelety sladké, piskotova omeleta, omeleta sladka, recept na omelety sladké, omeleta na sladko, omeleta monaco, vaječná omeleta sladká, sladká omeleta recepty, recept sladká vaječná omeleta, omeleta monako, stěpánská amoleta, sladká vaječná omeleta, sladké amolety, sladka amoleta, štěpánská omoleta

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, sůl, olej

Přidat fotografie receptu