Suroviny
Porce: cca 20 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 886 kJ / 4 036 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,32 g |
Tuky | 105,79 g |
Vláknina | 25,14 g |
Cholesterol | 588 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,47 g |
Sacharidy | 647,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrůlku si rozpustíme máslo a sádlo a odstavíme. Do hrnečku rozdrobíme droždí s lžičkou cukru, zalejeme mlékem tak, aby kvasnice byly ponořené, a dáme na teplé místo vykynout.
Krok 2: Prosátou mouku smícháme s prosátým cukrem a špetkou soli a promícháme. přilijeme rozpuštěné máslo a sádlo, vlažné mléko (není třeba všechno najednou, je lepší nechat si 1/3 mléka a domíchávat). Těsto by nemělo být ani hutné, ani řídké.
Krok 3: Do kastrolku si nalijeme horkou vodu (stačí z kohoutku) a na něj postavíme mísu s těstem, které krásně nakyne během cca 40 minut. Těsto jemně poprášíme moukou a mísu zakryjeme čistou plátěnou utěrkou.
Krok 4: Po nakynutí si těsto dáme na vál a nachystáme si přibližně stejné kousky těsta na jednotlivé vdolky. Každý kousek ještě přikryjeme na vále dlaní a mírným krouživým pohybem prohněteme tak, aby z něj unikly velké vzduchové bubliny.
Krok 5: Pak každý kousek naplníme 1 vrchovatou ČL tvarohu (všechny suroviny na tvarohovou náplň smícháme) a pečlivě uzavřeme. Spodní část hrníčku si pomoučíme, přiložíme dno na vdolek a jemně zatlačíme. Do vzniklého důlku dáme trochu švestkových povidel a zasypeme posýpkou (máslo, mouku a cukr promneme v prstech, dokud nám nevznikne jemná posýpka).
Krok 6: Vdolky si skládáme na olejem vytřený plech, necháme cca 15 - 20 minut odpočinout a poté upečeme v troubě předehřáté na 175°C a pečeme cca 25 minut. Po vyjmutí z trouby potřeme okraje vdolků máslem s rumem a cukrem.
Zveřejněno 11. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trnkové vdolek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7B8w
Moje poznámka
Trnkové vdolek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7B8w
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
trnková buchta,
trnkový kolač,
vdolek,
trnkové koláče,
trnkove buchty,
vdolky,
trnky recepty,
trnkova buchta s tvarohem,
trnkova buchta recept,
kynuté trnkové buchty,
nadychany svestkovy vdolek,
vdolek s trnkama,
tvarohova napln staniol,
jogurtove vdolky,
trnkový koláč recepty,
trnková buchta kynutá,
recept na vdolky,
povidlovy vdolek s posypka,
vdolky od babičky,
trnkový koláč s kynuteho těsta
Suroviny:
mouka hladká,
droždí,
mléko,
máslo,
sádlo vepřové,
sůl,
cukr moučkový,
tvaroh,
žloutek,
pudink vanilkový,
sultánky,
povidla švestková,
máslo,
mouka hrubá,
cukr moučkový,
máslo,
rum,
cukr
Komentáře (26)