Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka z uzeného vývaru a masa

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 815 kJ /
673 kcal
Bílkoviny23,03 g
Tuky37,09 g
Vláknina13,16 g
Cholesterol 74 mg
Sodík 1,68 g
Sůl4,10 g
Sacharidy56,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit se solí zvlášť do hrnce. Krok 2: Vývar přivedeme k varu a přidáme zelí i s nálevem. Společně uvaříme s kmínem a solí (s tou opatrně, vývar už bývá dost slaný). Krok 3: Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Zasypeme moukou, po chvíli paprikou a krátce orestujeme. Jíšku přidáme k zelí a povaříme. Krok 4: Před koncem vsypeme uvařené brambory, nakrájené maso a přilijeme sladkou smetanu. Krok 5: Společně necháme jen chviličku povařit, aby se smetana nesrazila. Dochutíme, případně dosladíme, pokud je zelí moc kyselé. Krok 6: Na talíři ozdobíme kopečkem zakysané smetany.

TIP: Oblíbené zimní polévky

Zveřejněno 12. 7. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka z uzeného vývaru a masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0Qx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka z uzeného vývaru a masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0Qx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

Nechci rejpat, ale...
Sráží se vám smetana? Nu...neumíte vařit.
Jestli smetanu ohřejete a pak vlijete do něčeho horkého, tak se nesrazí...

BrectanIvy: Jestli máte zbylý vývar, nemusíte hned přemýšlet co z nej rychle uvařit. Dejte variť samotný vývar, až dokud se neodpaří voda natolik, že vám zbyde hustá tekutina. Tu nalijte do sklenice, zavíčkujte a hodinu strerilujte. Získáte tak extra hustý a extra silný bujón.

Horajn: Mě váš komentář taky, takže děkuji:-K;-)

mika59: Mě tahle dobrota maximálně zpříjemnila dnešní den - moc Vám děkuji. :-K :-)

Horajn: Moc mě to potěšilo;-) Děkuji:-K:-K:-K

Dneska jsem ji uvařil a náhodou jsem měl i houby, tak jsem je tam dal taky...Booože - naprosto luxusní pokrm. Moc děkuji za recept. <3 :-)

:-)<3:yes::yes: moc dobrá polévka , dělám někdy i s klobásou :-K

sikulka7: Děkuji..:-K:-K

Dobra polevka, zelnacky miluju v jakekoliv podobe.Kdyz k teto pridate houby a klobasku, mate valasskou kyselicu.

Nechtěl se mi vylít vývar z uzených žebírek, tak jsem uvařila zleňačku ve vývaru a vznikla tahle boží mňamka, zítra beru kamarádkám do práce, tak snad si všechny pochutnají<3

BrectanIvy: stejný komentář přidaný ve stejnou dobu máte i u tohoto receptu:
https://www.toprecepty.cz/recept/14931-uzena-zelna...
smím se zeptat, to jste vařila obě?:-)

Zobrazit starší odpověď

Mňam:-Q:-K
I u nás je tato zelňačka v oblibě:yes:Dělala jsem minulý týden 4litrový hrnec:-8přidávám fotky:-)

Anna Kocikova: Drahuško děkuji za pěkné fotečky;-);-):-K

<3:yes:

:yes::yes::yes::yes:

Syn má dovolenou tak by jsme mohli ráno sfouknout do Kačice pro uzený. Tam mají moc dobrý.A mohla bych udělat tudle báječnou polívčičku.Máme jí moc rádi,dělám já skoro stejně, teď už delší čas nebylaMyslím že bych se zavděčila i když taťka poslední dobou jí hrozně málo ale tudle polévku by si prý dal.

Taky ji tak někdy dělám, je výborná:-):yes:

maris: Díky:-K

Tématické fráze:
zelnacka s uzenym masem, zelnačka z uzených žeber, zelnačka z uzených žeber, polévka zelňačka s uzeným masem, zelňačka s uzených žeber, zelňačka z kyselého zelí s uzeným masem, vývar z uzených žeber, zelnačka polévka s uzeným, recept na zelňačku s uzeným masem, zelnacka s uzenym, vývar z uzeného, uzena zelňačka, zelňačka recept, zelnačka z uzenych uzených žeber, zelňačka z uzeným masem, uzený vývar, zelňačka z kyselého zelí a žeber, zelňačka z kyselého zelí a uzeným masem, zelnacka z zeber, zelná polévka z kolene

Suroviny:
vývar masový, maso uzené, zelí kysané, brambory, cibule, máslo, mouka hladká, paprika sušená sladká, smetana na vaření, kmín celý, sůl, pepř mletý, cukr, smetana kysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu