Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 351 kJ / 562 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,76 g |
Tuky | 22,66 g |
Vláknina | 16,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 59,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpálenou pánev dáme lžíci oleje a špekáčky nakrájené na kolečka opečeme dorůžova. Dáme je stranou.
Na pánev přidáme zbylý olej, orestujeme na něm hrubě nakrájenou cibuli a opepříme. Pak přidáme rajčatové pyré, nasekaný česnek a nakrájené papriky a mírně povaříme. Krok 2: Přidáme nakrájená oloupaná rajčata a trochu vody, bobkový list, papriku a cukr. Zalijeme červeným vínem. Na střední teplotě vaříme asi 30 minut, zakryté, papriky musí změknout. Krok 3: Vrátíme do pánve opečené špekáčky, zvýšíme teplotu a zakryté prohřejeme ještě asi 5 minut. Můžeme dochutit solí a pepřem, podle chuti.
Podáváme třeba s dalamánkem, řeckým chlebem nebo rýží. Dal jsem přednost dalamánku.
Na pánev přidáme zbylý olej, orestujeme na něm hrubě nakrájenou cibuli a opepříme. Pak přidáme rajčatové pyré, nasekaný česnek a nakrájené papriky a mírně povaříme. Krok 2: Přidáme nakrájená oloupaná rajčata a trochu vody, bobkový list, papriku a cukr. Zalijeme červeným vínem. Na střední teplotě vaříme asi 30 minut, zakryté, papriky musí změknout. Krok 3: Vrátíme do pánve opečené špekáčky, zvýšíme teplotu a zakryté prohřejeme ještě asi 5 minut. Můžeme dochutit solí a pepřem, podle chuti.
Podáváme třeba s dalamánkem, řeckým chlebem nebo rýží. Dal jsem přednost dalamánku.
Zveřejněno 14. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špekáčková variace na spetzofai
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xrkn
Moje poznámka
Špekáčková variace na spetzofai
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xrkn
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 11 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 14 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 5 hodinami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 9 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 10 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 11 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 12 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 12 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 12 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 12 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 12 hodinami
Tématické fráze:
recept na prvorepublikové špekáčky,
špekáčkova po,
zbyle opecene spekacky,
spekačkova rýže,
špekačková
Suroviny:
špekáček,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
zelená pálivá paprika,
rajče,
pyré rajčatové,
feferonka,
cibule červená,
česnek,
olej olivový,
víno červené,
cukr,
bobkový list,
paprika čerstvá červená,
sůl,
pepř
Komentáře