Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladkokyselý sterilovaný květák

Urodilo se vám hodně květáku? Zkuste připravit sterilovaný květák. Je to jednoduché, očistěný květák zalijete připraveným nálevem a sterilujete. V zimě jej můžete použít jako přílohu k masu nebo do zeleninových salátů.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 757 kJ /
1 137 kcal
Bílkoviny9,30 g
Tuky8,55 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 68,07 g
Sůl170,00 g
Sacharidy250,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na nálev dáme do většího hrnce a svaříme. Krok 2: Květák omyjeme, zbavíme listů a rozebereme na růžice. Větší překrájíme klidně na čtvrtiny. Krok 3: Do čistých, dobře omytých sklenic skládáme růžičky květáku, raději košťálky dovnitř, jde to lépe. Krok 4: Zalejeme připraveným horkým nálevem a sterilujeme 25 minut při 85-90 °C.

TIP: Jak sterilovat ve sladkokyselém nebo slaném nálevu

Zveřejněno 15. 7. 2016

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/ .

Jeden recept na sterilovaný květák tu má Magdalenka, dělá ho trošku jinak, jako okurky, tak ho dávám do podobných .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselý sterilovaný květák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zwp7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselý sterilovaný květák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zwp7

Marie

Komentáře (6)

Tesco: Na tom se nedá nic zkazit ;-) Díky :-K

Snad se podařilo.. otevřu nejdřív za měsíc :)

Květák zruzovi, když se tam pridaji chilli papričky ,ale na ohromné chuti to nic nemění ;-)

Dobrý večer, květák jsem v neděli vyzkoušela a je moc dobrý. Měla jsem jen dva velké kvetaky, nalev jsem udělala přesně dle receptu. A jen moje zkušenost je, že 1l octa na 3,5l vody je strašně moc....musela jsem hodně přidat cukr, takže za mě příště budu octem šetřit :-K<3:yes:

Taky byly doby, kdy jsem zavářela květák, ale několikrát mi zrůžověl / nevím proč:-D /, tak mě to přestalo bavit:-), ale mám ho nakládaný moc ráda<3

maris: I nám květák zrůžověl, to se mě nelíbilo a přestala jsem ho taky dělat

Tématické fráze:
květák ve sladkokyselém nálevu, nakládaný květák, květak v sladkokyselem nalevu, nálev na květák, květák v nálevu, sterilizovaný květák, nakládaný květák recept, sladkokyselý květák, sladkokyselý nálev na květák, nakladani kvetaku, zavareny kvetak, recept na nakladany kvetak, květák sladkokyselém nálevu recepty, květák v deku, sterilovaný kopr návod, sterilovaný květák ve sladkokyselém nálevu, květák v sladkokyselým sladkokyselém nálevu, kvetak sterilizovane, nakladany karfiol a cibulka, květák v v deku

Suroviny:
květák, voda, ocet, sůl, cukr, semínka hořčičná, pepř celý, koření nové koření, koření hřebíček, deko, chilli paprika čerstvá

Přidat fotografie receptu