Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové varianty tvarohových knedlíčků s jahodami

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 006 kJ /
2 152 kcal
Bílkoviny96,78 g
Tuky66,03 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 2,08 g
Sodík 881 mg
Sůl1,68 g
Sacharidy289,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1. varianta:
Do mísy rozklepneme vajíčka, přidáme tvarohy, špetku soli a rýžovou krupičku. Všechno pořádně promícháme a vytvoříme těsto. Na zjemnění přidáme podmáslí - podle potřeby, pokud by bylo těsto příliš husté, můžeme podmáslí přidat více.

Desku nebo vál si posypeme rýžovou krupičkou a lžící vykrajujeme kousky těsta, ze kterých tvoříme placičky. Na každou placičku položíme jahodu a obalíme. Hotový knedlíček obalíme v krupičce.

Vaříme v osolené vodě cca 5 minut, poté knedlíčky promíchneme a vaříme ještě asi 3 minuty. Jeden zkušební můžeme vytáhnout, rozkrojit a zkontrolovat, jestli je už hotový.

Na talíři sypeme cukrem, polijeme rozpuštěným máslem, ozdobíme zakysanou smetanou a čerstvými jahodami. Krok 2: 2.varianta:
Do mísy rozklepneme vajíčka, přidáme tvarohy, špetku soli a promícháme. Přidáme pohankovou krupici a vytoříme těsto.

Desku nebo vál si posypeme pohankovou moukou hladkou a lžící vykrajujeme kousky těsta. Pokud se nám zdá těsto příliš lepivé, můžeme každý kousek obalit v pohankové mouce. Následně je trochu zplacatíme, na každý kousek dáme jahodu a obalíme ji v těstě. hotový knedlíček poválíme v pohankové mouce.

Vaříme v osolené vodě cca 5-6 minut, poté knedlíčky promícháme a vaříme další 3-4 minuty. Na zkoušeku můžeme jeden knedlíček rozkrojit, jestli je už hotový.

Na talíči sypeme cukrem, polijeme rozpuštěným máslem, přidáme zakysanou smetanu a čerstvé jahody. Krok 3: Zdravější varianta posypání:
Na pánvičce rozpustíme 2 lžíce medu a na něm opražíme vločky. Necháme vychladnout.
Vločky pomeleme v mlýnku na strouhanku, posypeme jimi knedlíčky a případně dosladíme javorovým sirupem nebo agave.

Zveřejněno 18. 7. 2016

Poznámka autorky Johanka128

Naše klasické rodinné jahodové knedlíčky se dělají z tvarohu a hrubé mouky. Hledala jsem způsob, jak je přetvořit do bezlepkové podoby, tak jsem mouku nahradila krupicí, přidala podmáslí, upravila jsem množství a vznikly tyhle vynikající knedlíčky. Můj muž si je nemohl vynachválit:-)

Knedlíčky z rýžové krupičky jsou jemnější, z pohankové krupice jsou hrubější.

Zdravější variantu na posypání jsem použila už dřív na meruňkové knedlíky a při jejím vytvoření jsem se inspirovala knížkou Vaříme zdravě. Vločky se můžou pražit i bez medu, posypka pak nebude tak sladká. Použít se dá i opražená kukuřičná strouhanka. Ochucení samozřejmě záleží na každém.

Množství knedlíčků závisí od velikosti jahod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové varianty tvarohových knedlíčků s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DVRY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové varianty tvarohových knedlíčků s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DVRY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Jsou parádní, vyzkouším. Dcera bude jásat :yes:

srettka: Tak potom dej vědět, jak se povedly:-)

:yes::yes:<3

Tématické fráze:
bezlepkové tvarohové knedlíky, bezlepkové jahodové knedlíky, tvarohové knedliky bezlepkove, tvarohové knedlíky z pohankové mouky, tvarohove knedliky z ryzove mouky, tvarohove knedliky z ryzove krupice, tvarohove bezlepkove knedliky, bezlepkové recepty, jahodovy bezlepkový knedlik, tvarohové knedlíky s jahodami, bezlepkové tvarohové jahodové knedlíky, bezlepkové jahodové knedlíky recept, jahodové knedlíky bezlepkové, kuchařka pro dceru tvarohové knedlíky, tvarohové knedlíky s rýžovou moukou, jak se dělají jahodové knedlíky, jahodové bezlepkové knedlíky, bezlepkove tvarohove knedliky recept, tvarohove knedliky z pohankove je krupice, bezlepkové pohankové knedliky

Suroviny:
tvaroh, vejce, rýžová krupička, sůl, podmáslí, jahody, tvaroh měkký, vejce, sůl, krupice pohanková, mouka pohanková hladká, jahody, vločky rýžové, med, sirup javorový

Přidat fotografie receptu