Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Džem z černého rybízu

Pokud máte přebytek černého rybízu, určitě z něj připravte tento skvělý džem. Má sladce pikantní chuť a nádhernou tmavou barvu. Využijete ho do moučníků nebo i jen tak na pečivo s máslem.

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ajka007 ajka007

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 30 min

150 min (120 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 kusy

Množství na 4 skleničky

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 050 kJ /
490 kcal
Bílkoviny11,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina54,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy80,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čtyři malé sklenice, například od dětské výživy, v rozehřáté troubě na 20 minut vypálíme. Víčka vyvaříme. Krok 2: Rybíz odstopkujeme a řádně propláchneme v cedníku, pak necháme okapat. Krok 3: Rybíz v hrnci rozmixujeme, na každém záleží, jak moc. Krok 4: Dáme vařit s želírovacím cukrem a kyselinou citronovou, přivedeme k varu. Stále sbíráme pěnu. Krok 5: Poté, když je poznat, že hmota je mírně hustější, odstavíme a ihned naléváme do sklenic. Krok 6: Pak otočíme sklenice na zhruba 10 minut dnem vzhůru. Po této době je zase otočíme zpátky.

TIP: Tipy na skladování a zpracování rybízu

Zveřejněno 23. 7. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem z černého rybízu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wqmm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem z černého rybízu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wqmm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Tejajo,s tim zelirem mas klidne pravdu, ale dbam na jistotu,stejne tak u sterilizace sklenic.Jistota je jistota.Krasny den☺:-)

cathleen: jo pravda,dekuju<3

Zobrazit starší odpověď

Nikdy žiadne fľaše ani viečka nesterilizujem. Dbám na to, aby som fľaše po vyprázdnení dobre umyla. Potom ich odkladám a pred novým použitím iba opláchnem. Ak boli čisté, stačí to.
Rovnako je zbytočné dávať do ríbezlí želírovací cukor. Ríbezle obsahujú toľko pektínu, že je zbytočné pridávať ďalší, lekvár stuhne, aj keď by nechcel. ;-)

Tématické fráze:
černý rybíz marmelada, marmeláda z černého rybízu, jam z černého rybízu, černý rybíz, zavarovani cerneho rybizu, černý rybíz recepty, marmelada z cerneho rybizu recept, černý rybíz jam, černý rybízový džem recept, recepty z cerneho rybizu, zavařování černý rybíz, černý rybíz zavarovani, dzem z černého bezu, jam z černého bezu, jam z rybizu, vyvareni sklenic, vyvareni sklenic v troubě, černý ríbíz marmeláda, marmeláda z černého rybízu bez želírovacího cukru, marmeláda černý rybíz

Suroviny:
rybíz černý, cukr želírovací, kyselina citronová

Přidat fotografie receptu