Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí srdce na zelenině

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 265 kJ /
541 kcal
Bílkoviny23,25 g
Tuky44,85 g
Vláknina4,35 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 1,41 g
Sůl3,30 g
Sacharidy9,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdce rozkrojíme na menší díly a dobře omyté ho dáme uvařit se solí a pepřem.
Pak z něj okrájíme zbytky tuku a maso nakrájíme na kostky. Krok 2: V kastrole osmahneme kostičky uzeného bůčku, pokud je hodně libový, přidáme pod něj kousek sádla. Krok 3: Přihodíme krájenou mrkev, cibuli, celer a orestujeme. Vhodíme kostky masa, přidáme část vývaru a provaříme. Krok 4: V trošce zbylého, už zcela vychladlého vývaru rozmícháme mouku a obsah kastrolu zahustíme - ne příliš dohusta. Dobře provaříme, podle chuti dosolíme a opepříme a podáváme s rýží nebo mačkaným bramborem.

Zveřejněno 25. 7. 2016

Poznámka autorky cathleen

Oblíbené jídlo mé tchýně :)

Zeleninu přidáváme i podle toho, jaká nám zrovna na zahradě dorůstá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí srdce na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qkYD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí srdce na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qkYD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
srdce na zelenině, jak uvařit hovězí srdce, hovězí srdce recept, co uvařit z hovězího srdce, hovězí srdce recepty, zadělávané hovězí srdce, hovezi srdce se zeleninou, hovězí srdce se se zeleninou, recepty s hovězím srdcem, recepty na hovězí srdce, hovězí srdce na na kořenové zelenině, hovězi srdcem, hovězí srdce na kořenové zelenině, co uvařit z hovězího srdcem, hovězí srdce, hovezi co uvarit, recept na hovezi srdce na korenove zelenine, hovězí ragů ze srdce, hovězí srdce na víně, hovězí srdce s bramborem

Suroviny:
srdce hovězí, mrkev, celer, cibule, bůček uzený, sůl, pepř mletý, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu